Ready Player One trailer: Ένα tribute σε όλη την pop κουλτούρα

Επιστροφή στα 80s για τον Spielberg
23 Ιουλίου 2017 10:00
Ready Player One trailer: Ένα tribute σε όλη την pop κουλτούρα

Το best-seller Ready Player One του Ernest Cline ήταν τόσο πετυχημένο επειδή μάγεψε τον κόσμο με τη νοσταλγία των 80s και των 90s και αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί ο Steven Spielberg, ο οποίος μετά από πειραματισμό με άλλα είδη, επιστρέφει σε αυτό που ξέρει καλύτερα, την επιστημονική φαντασία.

Το πρώτο trailer του Ready Player One δόθηκε στη δημοσιότητα και παρουσιάζει ένα δυστοπικό μέλλον με πρωταγωνιστή τον Wade Owen Watts (Tye Sheridan) ή αλλιώς Parzival, ο οποίος παίζει ένα game εικονικής πραγματικότητας, το OASIS.

Η ταινία δεν προσφέρει ακόμα μια σύνοψη, ωστόσο από τη σύνοψη του βιβλίου διαβάζουμε:

Στο έτος 2044, η πραγματικότητα είναι ένα άσχημο μέρος. Η μόνη στιγμή που ο έφηβος Wade Watts αισθάνεται ζωντανός είναι όταν συνδέεται στην εικονική ουτοπία, γνωστή και ως OASIS. Ο Wade έχει αφιερώσει τη ζωή του στο να μελετά τους γρίφους που κρύβονται στα όρια του ψηφιακού κόσμου. Γρίφοι οι οποίοι βασίζονται στην εμμονή του δημιουργού του με την pop κουλτούρα των δεκαετιών που πέρασαν και υπόσχεται τεράστια δύναμη και περιουσία σε όποιον καταφέρει να τους λύσει.

Αλλά όταν ο Wade βρίσκει το πρώτο στοιχείο, γίνεται στόχος παικτών που είναι έτοιμοι να σκοτώσουν για να πάρουν το απόλυτο βραβείο. Ο αγώνας ξεκινά και αν ο Wade θέλει να επιβιώσει, θα πρέπει να νικήσει και να αντιμετωπίσει τον πραγματικό κόσμο από τον οποίο προσπαθούσε απεγνωσμένα πάντα να αποδράσει.

Το Ready Player One αναμένεται στις 30 Μαρτίου 2018.