Το Netflix υποστηρίζει πλέον Dolby Atmos

Αλλάζει επίπεδο ο ήχος
05 Ιουλίου 2017 07:34
Το Netflix υποστηρίζει πλέον Dolby Atmos

Ο ήχος είναι βασικό συστατικό κάθε ταινίας και σειράς και πολλές φορές έχει μεγαλύτερη δύναμη από την ίδια την εικόνα, καθώς έχει τη δυνατότητα να εμβυθίσει τους θεατές και να προκαλέσει συναισθήματα. Το Netflix λοιπόν ανακοίνωσε την υποστήριξη Dolby Atmos.

Το Dolby Atmos είναι μια βελτιωμένη surround εμπειρία, αλλάζοντας δυναμικά στα συστήματα 5.1, 7.1 και 9.1 σε πραγματικό χρόνο βασισμένο στο set up των ηχείων σας. Έτσι επιτρέπεται η προσαρμογή του ήχου σε οριζόντια και κάθετη διάταξη, δημιουργώντας εμβυθιστικά περιβάλλοντα ήχου για μια καλύτερη ακουστική εμπειρία. Θεωρείται ως το αντίστοιχο 4K και HDR της εικόνας.

Η πρώτη ταινία που υποστηρίζει Dolby Atmos στη μεγαλύτερη online streaming υπηρεσία είναι το Okja το οποίο ήδη είναι διαθέσιμο από τις 28 Ιουνίου στο Netflix, ενώ θα ακολουθήσουν τα Blame (28 Ιουλίου), Death Note (25 Αυγούστου), Bright (Δεκέμβριος) και Wheelman (2017).

Προς το παρόν, το Dolby Atmos στο Netflix είναι μόνο συμβατό μέσω της Netflix εφαρμογής στο Xbox One και στις OLED TVs του 2017 της LG. Υποστήριξη για άλλες συσκευές θα προσφερθεί από το Netflix τις επόμενες εβδομάδες.