Το δράμα του Han Solo συνεχίζεται και είναι γεμάτο προβλήματα

Δάσκαλος υποκριτικής για τον Ehrenreich, ένας απολυμένος μοντέρ και ανησυχία στη Lucasfilm
26 Ιουνίου 2017 17:15
Το δράμα του Han Solo συνεχίζεται και είναι γεμάτο προβλήματα

Το δράμα στο στρατόπεδο του Star Wars καλά κρατεί. Ακόμη περισσότερες πτυχές της υπόθεσης του Han Solo: A Star Wars Story έρχονται στην επιφάνεια χάρη σε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του THR, όπου μαθαίνουμε για την ταραχώδη κατάσταση στα παρασκήνια. Το θέμα έχει πολλές πτυχές, ξεκινώντας από το γεγονός πως τα αφεντικά της Lucasfilm και συγκεκριμένα οι Kathleen Kennedy και Lawrence Kasdan δεν ήταν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από το αυτοσχεδιαστικό στυλ των Phil Lord και Chris Miller, καθώς παρέκλινε αρκετά από το αρχικό σενάριο του Kasdan. Και να μην ήταν μόνο αυτό η μεγαλύτερη διαμάχη προκλήθηκε από τα λιγοστά setups -τοποθετήσεις των καμερών- που έκαναν χρήση οι Miller-Lord για κάθε σκηνή, αντί για τα 12-15 που απαιτούσε η Lucasfilm. Αυτό σήμαινε πως όταν θα ερχόταν η ώρα του μοντάζ θα είχαν λιγότερες επιλογές κοψίματος για κάθε σκηνή. 

Το ζουμί, όμως, τώρα ξεκινά γιατί στα τέλη Μαΐου ο βραβευμένος με Όσκαρ μοντέρ Chris Dickens (Slumdog Millionaire), απολύθηκε για να αντικατασταθεί από τον επίσης βραβευμένο με Όσκαρ, Pietro Scalia (JFK, Black Hawk Down). Το πιο δυνατό σοκ όμως ανήκει στην αποκάλυψη ότι η Lucasfilm προσέλαβε έναν δάσκαλο υποκριτική για τον πρωταγωνιστή Alden Ehrenreich, καθώς δεν ήταν ευχαριστημένοι από την ερμηνεία του υπό τις οδηγίες των Lord-Miller και θεώρησαν πως θέλει βοήθεια για έναν τόσο κρίσιμο ρόλο

Το Star Wars Net, από την άλλη, μεταδίδει πως ο ίδιος ο Ehrenreich έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στη Lucasfilm για την εκκεντρική κατεύθυνση της ταινίας και πως έβλαπτε την ερμηνεία του. 

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως αν και δεν είναι παράξενο για ένα στούντιο να προσλαμβάνει δασκάλους υποκριτικής όσο γυρίζεται η ταινία, όμως το timing του γεγονότος σίγουρα είναι ασυνήθιστο, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη το μέγεθος της ταινίας. Και φυσικά, το να υποδύεται ένας τόσο νεαρός ηθοποιός αυτόν τον τόσο εμβληματικό ρόλο είναι μια δύσκολη υπόθεση, μιας και θα πρέπει να φτιάξει τον δικό του Solo αλλά και να τιμήσει τα χαρακτηριστικά που έδωσε ο Harrison Ford στον smuggler. 

Σύμφωνα με τις πηγές του THR, λέγεται πως σήμερα 26/09 ο Ron Howard θα έφτανε στο πλατό της ταινίας για να ξεκινήσουν εκ νέου τα γυρίσματα του Han Solo και τα οποία θα έπρεπε να ολοκληρωθούν τον Ιούλιο, όμως τώρα θα συνεχιστούν μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου. 

Το Han Solo είναι προγραμματισμένο για τις 25 Μαΐου του 2018.