Ο David Lynch αποσύρεται από τον κινηματογράφο

To Inland Empire είναι και επίσημα το τελευταίο του φιλμ
07 Μαΐου 2017 19:43
Ο David Lynch αποσύρεται από τον κινηματογράφο

Η επιστροφή του θρυλικού David Lynch στην οθόνη σηματοδοτεί και το κλείσιμο ενός μεγάλους κεφαλαίου για την καριέρα του. Μιλώντας σε μια συνέντευξη στο Sydney Morning Herald για την επιστροφή του Twin Peaks, ερωτήθηκε για το γεγονός πως δεν έχει φτιάξει καμία νέα ταινία μετά το Inland Empire του 2006 και επιβεβαίωσε πως αυτή είναι και το τέλος της καριέρας του στον κινηματογράφο, μιας και η αλήθεια είναι πως για έναν δημιουργό όπως αυτόν, ο μοντέρνος κινηματογράφος των blockbuster δεν τον χωράει. 

"Τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Τόσες πολλές ταινίες δεν τα πήγαιναν καλά στο box office παρά το ότι μπορεί να ήταν αξιόλογες και τα πράγματα που τα πήγαιναν καλά στο box office, δεν ήταν αυτά που θέλω εγώ να κάνω." είπε και απάντησε στην ερώτηση αν έχει κάνει ήδη την τελευταία του ταινία λέγοντας ευθέως "Ναι". 

Η επιμονή του Lynch να δηλώνει πως αποσύρεται από τον κινηματογράφο έρχεται ακριβώς πάνω στην 40η επέτειο της πρώτης του εμβληματικής ταινίας, το Eraserhead του 1977. Στο βιογραφικό του συμπεριλαμβάνονται αριστουργήματα του σινεμά όπως τα Blue Velvet, Wild at Heart, Mulholland Drive, Lost Highway και το Twin Peaks μαζί με την ταινία Fire Walk With Me. 

Η πρεμιέρα της τρίτης σεζόν του TWIN PEAKS θα γίνει στις 21 Μαΐου.