Star Wars: The Last Jedi | Όλα όσα μάθαμε από το trailer και το Celebration

Τι σημαίνουν τα λόγια του Luke;
14 Απριλίου 2017 19:29
Star Wars: The Last Jedi | Όλα όσα μάθαμε από το trailer και το Celebration

Εκεί που περιμέναμε περισσότερες απαντήσεις το πρώτο teaser trailer του Star Wars: The Last Jedi, μετά το ντεμπούτο του καταλήξαμε να έχουμε περισσότερες ερωτήσεις. Τι συμβαίνει με τη Rey και την εκπαίδευση της ως Jedi; Η σπασμένη μάσκα του Kylo Ren; Τι σημαίνει η φράση του Luke στο τέλος που μας άφησε σοκαρισμένους; Που είναι ο Snoke; Γιατί λείπει ο Chewbacca; Μόνο εικασίες μπορούμε να κάνουμε προς το παρόν και μέχρι τους επόμενους 8 μήνες όπου θα κυκλοφορήσει η ταινία του Rian Johnson.

Παρακάτω, θα δούμε όλες τις πληροφορίες που μάθαμε τόσο από το ειδικό panel του Star Wars Celebration και μέσα από το trailer.

Αρχικά μοιράστηκαν μερικές φωτογραφίες από το πλατό και τα γυρίσματα του The Last Jedi, τις οποίες κατέγραψε ο φακός του Rian Johnson. Μάθαμε πως η Carrie Fisher έβαλε το δικό της χέρι στο σενάριο του Episode VIII, όντας μια "γιατρός των scripts" στο Hollywood και έχει διορθώσει σενάρια και σε άλλες ταινίες. 

H Rey έχει μια συγκεκριμένη εικόνα για τον Luke. Αυτήν του ήρωα Jedi Master που θα την εκπαιδεύσει. Η Daisy Ridley, άφησε να εννοηθεί πως δεν θα έχει την σχέση που όλοι περιμένουμε και ίσως o Luke να μην θέλει να την εκπαιδεύσει καν στην αρχή. Χαρακτηριστικά είπε: 

Στο The Last Jedi θα βουτήξουμε βαθύτερα στην ιστορία της Rey. Αυτό που είναι προφανές, όπως το αφήσαμε στο TFA και ξεκινάει με το TLJ, είναι πως η Rey έχει συγκεκριμένες προσδοκίες για το τι θα πάρει από τον Luke και το τι θα αποφέρει. Και όπως ξέρουν πολλοί, είναι δύσκολο όταν γνωρίζεις τους ήρωες σου επειδή ίσως να μην είναι αυτό που περίμενες. 

Ο BB-8 θα έχει και αυτός τον χρόνο του στη νέα ταινία, με τον Johnson να κάνει tease πως θα υπάρχουν αρκετές κωμικές στιγμές για τo πορτοκαλί κυλιόμενο droid. Για να εκφράσει περισσότερο τον χαρακτήρα του BB-8 η παραγωγή έφτιαξε νέες τεχνολογίες και gadgets για αυτόν τον λόγο. 

O Finn αυτή τη φορά δεν αστειεύεται και ο John Boyega επιβεβαίωσε πως αφότου αναρρώσει από τον τραυματισμό του θα επιστρέψει δυναμικά. Η σχέση του με τον Poe Dameron θα ανθίσει ακόμη περισσότερο. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι πως ακόμη ψάχνεται με την θέση του και σε ποια πλευρά ανήκει. Δεν είναι σίγουρος για το μέλλον του και το εάν θα συνεχίσει να παλεύει με την Αντίσταση ή θα προσπαθήσει να ξεφύγει από το First Order. 

Η κατάσταση του Γαλαξία 

Το ειδικό πάνελ του The Last Jedi είχε μερικές μεγάλες ελλείψεις και συγκεκριμένα όλων όσων εμπλέκονται με το First Order. Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, η σκοτεινή πλευρά θα "κάνει μεγάλες κινήσεις", καθώς έχουν καταστρέψει τη Γερουσία και ο γαλαξίας βρίσκεται σε ένα χάος. Θα εκμεταλλευτούν αυτήν την χαοτική κατάσταση υπέρ τους από την αρχή της ταινίας, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε δυσάρεστες σκηνές. Η παραπάνω φωτό δείχνει τους Captain Phasma, Kylo Ren και General Hux από το όγδοο επεισόδιο. 

Επίσης, μάθαμε επιτέλους την ταυτότητα της μιας εκ των νέων χαρακτήρων του The Last Jedi. Η νεοεισαχθείσα στο cast, Kelly Marie Tran θα υποδυθεί την Rose μια συντηρήτρια για τη Resistance και θα έχει μάλιστα μεγάλο ρόλο στην πλοκή. "Δεν είναι στρατιώτης. Δεν ψάχνεται να γίνει ήρωας και τα γεγονότα την τραβούν σε μια περιπέτεια μαζί με τον Finn" αποκάλυψε ο Rian Johnson. Μάλιστα, η Marie Tran έπρεπε να κρατήσει μυστικό από τους γονείς της το πως θα παίξει στο νέο Star Wars, επί τέσσερις μήνες. 

Crait: Ο νέος πλανήτης

Ίσως το πιο εντυπωσιακό πλάνο του trailer ήταν αυτό με τα αεροσκάφη, που ετοιμάζονται για σύγκρουση με κάτι First Order Walkers, σε έναν ολόλευκο πλανήτη ο οποίος αναβλύζει κόκκινη σκόνη. Σκηνή που μας έφερε στο μυαλό τη μάχη στο χιονισμένο Hoth του Empire Strikes Back. Αποκαλύφθηκε πως ο πλανήτης ονομάζεται Crait και βρίσκεται σε ένα πολύ απομακρυσμένο και αχαρτογράφητο μέρος του γαλαξία. Ο Crait είναι γεμάτος με ορυκτά και ένα από αυτά είναι η βαθιά κόκκινη άμμος, που κρύβεται κάτω από τη λευκή κρούστα από αλάτι της επιφάνειας. Αποτέλεσε μια βάση των Rebels και πλέον έχει εγκαταλειφθεί, όμως καταλήγει να παίζει σημαντικό ρόλο στην ταινία, καθώς η Αντίσταση θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ γρήγορα μια επερχόμενη απειλή. 

Το μυστήριο γύρω από τον Luke

Η πρόεδρος της Lucasfilms ήταν ξεκάθαρη ως προς το μήνυμα της για τον γηραιό Skywalker: "Eίναι απίστευτα σημαντικός για την νέα ταινία". Τα λόγια του όμως στο τέλος του teaser trailer είναι που μας άφησαν όλους να αναρωτιόμαστε. "I only know one truth. It's time for the Jedi to end." Τι συμβαίνει και ο Luke πιστεύει πως οι Jedi πρέπει να τελειώσουν; Η τάξη των πραγμάτων μεταξύ Light και Dark Side μπορεί να μην εκφράζει τον Luke πλέον. Ετοιμαζόμαστε να δούμε κάτι ενδιάμεσο, όπως η Ahsoka στο Rebels; Θα γίνει ο Luke ένας Grey Jedi; Φαίνεται πως η Rey θα παίξει καίριο ρόλο στο να φέρει την ισορροπία στον γαλαξία και η νέα ταινία δείχνει να τολμά για κάτι μεγαλύτερο από τη μάχη μεταξύ Light και Dark Side. 

Ακολουθούν μερικές νέες φωτογραφίες από τον Luke στο The Last Jedi.

Όλα θα απαντηθούν στις 14 Δεκεμβρίου όταν το Star Wars: Οι Τελευταίοι Jedi θα κάνει πρεμιέρα στη χώρα μας.