Dunkirk: Η νέα ταινία του Nolan θα είναι σχεδόν βουβή

Εξηγεί επίσης την πολύπλοκη δομή του σεναρίου
04 Μαρτίου 2017 11:01
Dunkirk: Η νέα ταινία του Nolan θα είναι σχεδόν βουβή

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στο Premiere Magazine, ο Christopher Nolan μίλησε εκτενώς για την επόμενη του ταινία, Dunkirk. Ο σκηνοθέτης του Interstellar αποκάλυψε πως η νέα ταινία του θα έχει ελάχιστους διάλογους στα πρότυπα των βουβών ταινιών και είπε πως μελέτησε αρκετά φιλμ του βωβού κινηματογράφου, καθώς χρησιμοποιούν το περιβάλλον έξυπνα για να πουν την ιστορία τους. Μάλιστα, μελέτησε ταινίες όπως τα Intolerance, Sunrise: A Song of Two Humans και Greed, για να πάρει ιδέες από τις τεχνικές κινηματογράφησης τους και να τις εφαρμόσει στην Β' Παγκοσμίου Πολέμου ταινία του. 

Το μοντάζ ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκο επειδή υπάρχουν λιγοστοί διάλογοι... Η μόνη ερώτηση που με ενδιέφερε ήταν: Θα γλυτώσουν από όλο αυτό; Θα σκοτωθούν από την επόμενη βόμβα όσο προσπαθούν να μπουν στο ανάχωμα; Ή θα θα τους καταπατήσει κάποιο πλοίο που περνάει; 

Επίσης, μάθαμε πως η ιστορία, που έγραψε ο ίδιος ο Nolan, θα ειπωθεί από τρεις διαφορετικές οπτικές γωνίες:

Η ταινία ξεδιπλώνεται από τρεις οπτικές γωνιές. Τον αέρα (αεροπλάνα), την ξηρά (στην παραλία) και τη θάλασσα (την εκκένωση από το ναυτικό). Για τους στρατιώτες  που ενεπλάκησαν, τα γεγονότα έλαβαν χώρα σε διαφορετικές χρονικότητες. Στην ξηρά έμειναν μια εβδομάδα κολλημένοι στην παραλία. Στη θάλασσα τα γεγονότα κράτησαν το πολύ μία μέρα και αν πετούσατε στο Dunkirk, τα βρετανικά Spitfire κουβαλούσαν καύσιμα για μία ώρα. Για να σμίξουν αυτές οι διαφορετικές εκδοχές πρέπει κάποιον να μοντάρει τα χρονικά στρώματα. Εξ ου και η πολύπλοκη δομή ακόμη και αν η πλοκή είναι, για ακόμη μια φορά, πολύ απλή. 

Αντίστοιχα, λοιπόν, ο πρωταγωνιστής Fionn Whitehead και ο Harry Styles θα βρίσκονται στην ξηρά, στο κομμάτι του αέρα πρωταγωνιστεί ο Tom Hardy και στου ναυτικού οι Cillian Murphy και Mark Rylance

Το Dunkirk θα προβληθεί, σύμφωνα με την Tanweer, στη χώρα μας στις 24 Αυγούστου και στον υπόλοιπο κόσμο στις 21 Ιουλίου.