Ακυρώνεται το remake του Stargate

Καθοριστική η αποτυχία του Independence Day: Resurgence
20 Νοεμβρίου 2016 09:02
Ακυρώνεται το remake του Stargate

Ο σεναριογράφος και παραγωγός του remake του Stargate, Dean Devlin, παραδέχτηκε στο Empire πως η επαναφορά της ταινίας του 1994 δεν πρόκειται να προχωρήσει.

Φαινόταν καλά για μερικούς μήνες, αλλά πλέον όχι. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να συμβούν ταυτόχρονα και υπήρξε μια στιγμή που νόμιζα πως αυτό συνέβαινε, αλλά μετά όλα κατέρρευσαν.

Χωρίς να το παραδέχεται άμεσα, η αποτυχία του Independence Day: Resurgence στο box office, της οποίας ήταν επίσης παραγωγός, είναι υπεύθυνη για την εγκατάλειψη του project. Σημείωσε πως η σημασία που δίνουν τα studio στους αριθμούς και το προϊόν σε βάρος της ποιότητας είναι ένας από τους λόγους που δε θα δούμε ένα reboot του Stargate, μαζί με τον φόβο πως θα καταστραφεί το franchise.

Πιστεύω πως αν κάναμε το Stargate σωστά, οι fans θα το λάτρευαν και θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι πραγματικά καλό. Αλλά αν είναι κακό θα το απορρίψουν. Όπως και πρέπει. Αλλά δε θέλω να το κάνω αν πιστεύω πως δε θα τα καταφέρουμε και αυτός είναι ένας από τους λόγους που μας κρατάει πίσω.

Το Independence Day: Resurgence ήταν το βαρύ χαρτί της 20th Century Fox για το 2016, με τις προβλέψεις εσόδων να κάνουν λόγο μέχρι για $1 δις. Η ταινία όμως θάφτηκε κάτω από ένα σωρό αρνητικών κριτικών και κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις $389.6 εκατομμύρια στο box office με παραγωγή αξίας $165 εκατομμυρίων. Αν συνυπολογίσει κανείς και τα έξοδα marketing, η αποτυχία της ταινίας είναι φανερή, με το studio να είναι επιφυλακτικό στο να δώσει το πράσινο φως για την αναβίωση ενός από τα πιο διάσημα sci-fi franchises της δεκαετίας του ’90 με τον ίδιο παραγωγό και σκηνοθέτη.