Ο Christopher Nolan είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ

Πόσα χρήματα βγάζει όμως ο διάσημος σκηνοθέτης;
01 Οκτωβρίου 2016 12:19
Ο Christopher Nolan είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος σκηνοθέτης του Χόλιγουντ

Σύμφωνα με δημοσίευμα του The Hollywood Reporter, το οποίο αποκαλύπτει του μισθούς διαφόρων συντελεστών του Hollywood, ο Christopher Nolan είναι αυτή τη στιγμή ο πιο ακριβοπληρωμένος σκηνοθέτης στον κόσμο. Συγκεκριμένα, για την νέα του ταινία, το Dunkirk, ο Nolan θα πληρωθεί 20 εκατομμύρια προκαταβολικά και θα λάβει επιπλέον το 20% από τα κέρδη της ταινίας.

Το THR αναφέρει πως ο μέσος μισθός για έναν σκηνοθέτη κυμαίνεται από $750,000 μέχρι και $1.5 εκατομμύριο. Ακόμη και μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου λαμβάνουν σημαντικά μικρότερα ποσά, όπως η Angelina Jolie, η οποία έβγαλε μόλις 1 εκατομμύριο για την δική της ταινία, το Unbroken.

Για την ιστορία, ο Christopher Nolan είναι υπεύθυνος, μεταξύ άλλων, για την τριλογία των Batman ταινιών, Batman Begins (2005), The Dark Knight (2008) και The Dark Knight Rises (2012), αλλά και για τα Inception (2010) και  Interstellar (2014) που έλαβαν εξαιρετικές κριτικές. Το Dunkirk, η πιο πρόσφατη ταινία του, θα λαμβάνει χώρα στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο και σε αυτή θα πρωταγωνιστούν οι Fionn Whitehead, Tom Hardy, Kenneth Branagh και Mark Rylance. Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες των κινηματογράφων το καλοκαίρι του 2017.