Οικονομική καταστροφή το Ghostbusters

Εγκαταλείπονται σχέδια για sequel
12 Αυγούστου 2016 08:55
Οικονομική καταστροφή το Ghostbusters

Υπήρξε μια από τις πιο μισητές ταινίες πριν ακόμη προβληθεί στους κινηματογράφους και γρήγορα έγινε αντικείμενο συζήτησης για φεμινιστικούς και ρατσιστικούς λόγους. “Money talks” όμως όπως λένε και οι Αμερικάνοι και τα έσοδα του σύγχρονου Ghostbusters είναι και αυτά που σφραγίζουν τη μοίρα του. Η παραγωγή κόστισε $144 εκατομμύρια, φτάνοντας περίπου τα $300 εκατομμύρια με τα έξοδα marketing.

Σύμφωνα όμως με το THR τα έσοδα της ταινίας δεν ξεπέρασαν τα $225 εκατομμύρια, το οποίο αν και είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό για έσοδα ταινίας και πάλι δημιουργεί απώλειες για τη Sony της τάξης των $70 εκατομμυρίων. Η προσεκτικά τοποθετημένη ανακοίνωση της Sony αναφέρει:

Είμαστε πολύ περήφανοι για την τολμηρή ταινία του Paul Feig, την οποία λάτρεψαν κριτικοί και κοινό. Αναβίωσε ένα brand 30 ετών και το έβαλε στη σύγχρονη εποχή. Ως αποτέλεσμα, έχουμε πολλές ιδέες για το πώς μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περαιτέρω το σύμπαν των Ghostbusters.

Χωρίς να επικρίνουν την ταινία, παραδέχονται την εμπορική αποτυχία της, αφήνοντας μια πόρτα ανοιχτή, όχι για κάποιο sequel, αλλά για την animated τηλεοπτική σειρά που ετοιμάζουν, καθώς και μια animated ταινία.