Έρχονται τα downloads στο Netflix;

Offline πρόσβαση για ταινίες και σειρές
21 Ιουλίου 2016 07:24
Έρχονται τα downloads στο Netflix;

Η στρατηγική του Netflix δεν επέτρεπε offline πρόσβαση, ακόμα κι όταν το χαρακτηριστικό αυτό εισήχθη και από τους ανταγωνιστές του, όπως τα Amazon Video. Μετά και τα τελευταία αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα όμως, η εταιρία φαίνεται πως αλλάζει άποψη. Ο CEO του Netflix, Reed Hastings έκανε την αρχή, σχολιάζοντας σε μια συνάντηση μετόχων πως η προσθήκη offline viewing δε θα είχε μεγάλο κόστος για την εταιρία, αφού το κόστος για αυτή τη δυνατότητα έχει ήδη υπολογιστεί στις περισσότερες συμφωνίες αδειοδότησης που κάνει το Netflix.

Σημείωσε επίσης πως τα δίκτυα τηλεφωνίας εκτός ΗΠΑ γίνονται ολοένα και πιο γρήγορα, γεγονός που θα κάνει πιο εύκολο στους πελάτες τους να κατεβάζουν ταινίες και σειρές για offline θέαση. “Έχουμε ανοιχτό μυαλό για αυτό, καθώς επεκτεινόμαστε σε παγκόσμια κλίμακα” δήλωσε και ενώ δεν αποκάλυψε κάποιο χρονοδιάγραμμα εφαρμογής του χαρακτηριστικού, η ύπαρξή του σύντομα φαίνεται πως είναι σίγουρη.

Η offline πρόσβαση θα είναι χρήσιμη σε αγορές όπως η Ελλάδα, που δε διαθέτει πακέτα κινητής τηλεφωνίας με απεριόριστη πρόσβαση στο Internet όπως στις ΗΠΑ. Έτσι οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάζουν την ταινία ή τη σειρά από το Wi-Fi του σπιτιού τους και να την παρακολουθήσουν αργότερα στην iOS ή Android συσκευή τους σε κάποιο ταξίδι για παράδειγμα.