Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Joker: Folie à Deux: Φταίει ο Joaquin Phoenix για την αποτυχία του sequel; - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

Ρεπορτάζ-βόμβα φωτογραφίζει και τον σκηνοθέτη Todd Phillips ως υπαίτιο

Κυριάκος Στεργιάδης
Κυριάκος Στεργιάδης

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Joker: Folie à Deux: Φταίει ο Joaquin Phoenix για την αποτυχία του sequel; - Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ

H λυπητερή για την εμπορική πορεία του Joker: Folie à Deux έμελλε να ήταν πιο λυπητερή στην πραγματικότητα, αφού πραγματοποίησε εισπράξεις της τάξης των 37$ εκατομμυρίων στους κινηματογράφους των ΗΠΑ, εξανεμίζοντας πρακτικά της όποιες πιθανότητες είχε να βγει κερδοφόρα. Για να καταλάβετε πόσο βαριά έσκασε η βόμβα του sequel του Joker, αρκεί να αναφέρουμε ότι είχε χειρότερες βαθμολογίες στο Cinemascore από κάθε άλλη comic ταινία στην ιστορία, έκανε χειρότερες εισπράξεις από το Morbius και κόστισε περί τα $200 εκατομμύρια -χωρίς την προώθηση και το μάρκετινγκ. 

Τώρα ένα νέο ρεπορτάζ έρχεται στο φως από το The Hollywood Reporter για να ρίξει φως στα αίτια της τεράστιας εμπορικής αποτυχία του 2024 για την Warner Bros και να... κάψει όσους ευθύνονται, ανοίγωντας ένα παιχνίδι αποποίησης ευθυνών με ανώνυμα υψηλόβαθμα στελέχη να πετούν το μπαλάκι. 

Advertisement

Στην ουσία το ρεπορτάζ ζωγραφίζει δύο πρόσωπα ως τα κύρια υπαίτια για αυτή την αποτυχία. Πρώτον αυτό του σκηνοθέτη Todd Phillips, ο οποίος έλαβε αμοιβή $20 εκατομμυρίων και είχε "υπερβολικά ασυνήθιστο επίπεδο αυτονομίας και ελέγχου στο final cut". Αυτουνού ήταν η εντολή να μην γίνουν screen tests, δηλαδή δοκιμαστικές προβολές σε επιλεγμένο κοινό και να πάρουν feedback, έχοντας τον πλήρη δημιουργικό έλεγχο του Joker 2. 

Βέβαια, το δεύτερο πρόσωπο που "φωτογραφίζει" το ρεπορτάζ-κόλαφος του THR είναι αυτό του πρωταγωνιστή Joaquin Phoenix. Οι πηγές που αναφέρει το άρθρο ισχυρίζονται ότι "η ιδέα για το sequel προήρθε από ένα όνειρο που είδε ο Phoenix" σχετικά με την απόφαση να μετατραπεί σε μιούζικαλ, ο οποίος το πρότεινε στον τότε πρόεδρο της Warner Bros, Toby Emmerich. 

Μάλιστα ένας μεγάλος λόγος που απέτυχε το Joker: Folie à Deux στις βαθμολογίες αλλά και να αγγίξει τους κριτικούς ήταν η παραπάνω φαεινή ιδέα του Phoenix. 

Advertisement

Μια άλλη πηγή που παραμένει ανώνυμη, ερωτήθηκε για το target audience του sequel του Joker απαντώντας λακωνικά "Για τον Χοακίν". Από την πλευρά τους οι Phillips και Phoenix δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα στο καυτό ρεπορτάζ του THR μέχρι στιγμής, επομένως δεν είναι τίποτα επιβεβαιωμένο.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.