Συνεχίζεται η κόλαση για τη Blade ταινία της Marvel – Εκτός και ο νέος σκηνοθέτης

Χωρίς να ξέρουμε ποιος θα τον αντικαταστήσει
13 Ιουνίου 2024 10:58
Συνεχίζεται η κόλαση για τη Blade ταινία της Marvel – Εκτός και ο νέος σκηνοθέτης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δημοσιογραφικού μέσου The Wrap, η επερχόμενη Blade ταινία της Marvel έχασε και το νέο της σκηνοθέτη.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Marvel χώρισε τους δρόμους της με τον Γαλλοαλγερινό σκηνοθέτη Yann Demange. Το «διαζύγιο» έγινε απολύτως φιλικά και από τις δύο πλευρές. Ο Demange ήταν κυρίως γνωστός ως η δημιουργική δύναμη πίσω από τις επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές Lovecraft Country και Top Boy. Ακόμη δεν ξέρουμε ποιος θα τον αντικαταστήσει, αλλά όπως φαίνεται τα εμπόδια συνεχίζονται για την ταλαιπωρημένη παραγωγή της Marvel.

Πλέον, το σενάριο γράφει ο βετεράνος της Marvel Eric Pearson, ο οποίος πρόσφατα δούλεψε και στο Fantastic Four του στούντιο. Ο Pearson είναι ο έκτος σεναριογράφος που αναλαμβάνει το εγχείρημα, αφού προηγούμενες εκδόσεις μεταξύ άλλων από τους Michael Starrbury, Nic Pizzolatto και Michael Green απορρίφθηκαν. Αυτό σημαίνει πως η ταινία έχει αλλάξει δύο σκηνοθέτες και πέντε σεναριογράφους μέχρι σήμερα!

Παρόλο που το project έχει περάσει από 40 κύματα πάντως, δεν έχει αλλάξει κάτι όσον αφορά τη συμμετοχή του Mahershala Ali στην ταινία, ο οποίος θα έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του κυνηγού βρικολάκων.

Όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του The Wrap, η Marvel νιώθει τεράστια ευθύνη, μιας και οι παλιές Blade ταινίες ήταν εξαιρετικά σημαντικές για το brand στα τέλη της δεκαετίας του ‘90 και στις αρχές του 2000. Έτσι, μιας και πλέον η Disney έχει χαλαρώσει τις απαιτήσεις της για την ποσότητα, ζητώντας την κυκλοφορία μόνο δύο ταινιών ανά έτος, υπάρχουν περισσότερα περιθώρια για το στούντιο.

Παρά την αποχώρηση του Demange βέβαια, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον αρχικό σκηνοθέτη Bassam Tariq, η κυκλοφορία του Blade δεν έχει αλλάξει ακόμη επίσημα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα κυκλοφοριών της Marvel, η ταινία αναμένεται στις 7 Νοεμβρίου του 2025. Για την ιστορία, το Blade είχε ανακοινωθεί το μακρινό πλέον 2019, κατά τη διάρκεια της San Diego Comic-Con.

Tags: