Ο Βασιλιάς των Λιονταριών και πάλι στους κινηματογράφους!

Ειδική προβολή για την επέτειο των 30 χρόνων
06 Ιουνίου 2024 21:16
Ο Βασιλιάς των Λιονταριών και πάλι στους κινηματογράφους!

Η Disney ανακοίνωσε ότι η λατρεμένη ταινία Ο Βασιλιάς των Λιονταριών (The Lion King) πρόκειται να επιστρέψει και πάλι στους κινηματογράφους για να γιορτάσει τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, η ταινία έκανε πρεμιέρα στην Αμερική στις 15 Ιουνίου του 1994. Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν η επετειακή επανέκδοση θα αφορά και την Ελλάδα, αλλά κατά πάσα πιθανότητα θα έρθει και στα μέρη μας, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν και με άλλες ταινίες που γιορτάζουν.

Η Disney αποκάλυψε ότι η θρυλική ταινία της θα παίξει ξανά στους κινηματογράφους στις 12 Ιουλίου -τουλάχιστον για την Αμερική. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το The Lion King των Walt Disney Animation Studios αποτελείο την 32η ταινία μεγάλου μήκους της Disney.

Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα βασίλειο λιονταριών στην Αφρική και είναι επηρεασμένη από τον Άμλετ του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ -όπως αναφέρει το wikipedia. Η ταινία ανήκει στην περίοδο που είναι γνωστή ως Αναγέννηση της Disney.

Τη σκηνοθεσία είχαν αναλάβει οι Roger Allers και Rob Minkoff, ενώ το σενάριο είχαν γράψει οι Irene Mecchi, Jonathan Roberts και Linda Woolverton. Επίσης, τα τραγούδια της ταινίας συνέθεσε ο Elton John, ενώ τη μουσική έγραψε ο Hans Zimmer. Οι στίχοι ήταν του Tim Rice.

Προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί αν η ταινία θα παίξει σε όλους τους κινηματογράφους παγκοσμίως, αλλά για οτιδήποτε νεότερο παραμείνετε συντονισμένοι στο Unboxholics.com.