Ο Mike Flanagan είναι τρομοκρατημένος για το νέο reboot του Εξορκιστή

“For The Exorcist specifically, I'm f***ing terrified“
01 Ιουνίου 2024 15:31
Ο Mike Flanagan είναι τρομοκρατημένος για το νέο reboot του Εξορκιστή

Στις 30 Μαΐου μάθαμε ότι τα πλάνα της Universal Pictures και της Blumhouse Productions για την τριλογία του Εξορκιστή άλλαξαν. Ύστερα από τη μέτρια πορεία της πρόσφατης ταινίας, The Exorcist: Believer, οι δύο εταιρίες επέλεξαν να ακολουθήσουν ένα διαφορετικό δρόμο και να κάνουν για ακόμη μια φορά reboot το franchise, με νέα ταινία και νέο σκηνοθέτη στο τιμόνι.

Ο David Gordon Green (Halloween) αποχώρησε από το project και δε θα σκηνοθετήσει την δεύτερη ταινία που θα ερχόταν με το όνομα “Deciever” και αντ’ αυτού, ο Εξορκιστής γίνεται reboot από τον Mike Flanagan. Ο σκηνοθέτης των γνωστών σειρών, The Haunting of the Hill House, Midnight Mass και The Haunting of Bly Manor αναλαμβάνει πλέον να ξανά-ξεκινήσει τη σειρά.

Τώρα στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες. Ο σκηνοθέτης βρέθηκε σε ένα πάνελ στο ATX και έκανε κάποιες δηλώσεις για τον δικό του Εξορκιστή δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι “φοβάται” πολύ γι’ αυτό που πάει να κάνει. Παράλληλα είπε ότι η σειρά του 2016 -μιας και είναι μάστερ στις σειρές τρόμου- ήταν υπέροχη.

Ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε πόση ελευθερία θα έχει να κάνει τα δικά του πράγματα στον νέο Εξορκιστή.

Συγκεκριμένα για τον Εξορκιστή, είμαι τρομοκρατημένος. Με τον Εξορκιστή υπάρχει μεγάλη πίεση. Το franchise είχε τα πάνω και τα κάτω του. Μπορώ να σας πω ότι η σειρά που είχε βγει το 2016 ήταν από τα καλά πράγματα και νομίζω ότι ήταν υπέροχη.  

Το The Exorcist: Believer που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ένα μεγάλο και ακριβό ρίσκο για την Blumhouse, η οποία πόνταρε περί τα $400 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του franchise.

Παλιότερο ρεπορτάζ αναφέρει ότι η νέα ταινία του Flanagan (η οποία δεν ξέρουμε αν ξεκινήσει μια νέα τριλογία) θα διαδραματίζεται στο σύμπαν που ξεκίνησε αλλά δε θα είναι άμεση συνέχεια σε καμία ταινία.