Πρόωρο τέλος για την τριλογία του Εξορκιστή - Ο Mike Flanagan ετοιμάζει τη “νέα“ ταινία

Τα σχέδια της Universal μετά την κακή πορεία του The Exorcist: Believer
30 Μαΐου 2024 18:34
Πρόωρο τέλος για την τριλογία του Εξορκιστή - Ο Mike Flanagan ετοιμάζει τη “νέα“ ταινία

Στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν κάποιες πληροφορίες σχετικά το franchise του Εξορκιστή που έχει στα χέρια της η Universal Pictures και η Blumhouse Productions. Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι δύο εταιρίες έχουν πλέον ακυρώσει την τριλογία που τόσα πολλά έχουμε ακούσει γι’ αυτήν και συνάμα δε θα έρθει ποτέ το The Exorcist: Deceiver.

Φαίνεται ότι οι κακές κριτικές και η μέτρια πορεία στο box office του The Exorcist: Believer έπαιξε τον κύριο λόγο για να παρθεί αυτή η απόφαση. Πλέον είναι επίσημο: η Universal Pictures βάζει τέλος στα σχέδια που έκανε και αλλάζει τροπή όσον αφορά τον Εξορκιστή.

Ο σκηνοθέτης των πιο πρόσφατων Halloween ταινιών, David Gordon Green, αποχώρησε μετά την κυκλοφορία του The Exorcist: Believer και φαίνεται ότι η ιστορία που είχε σχεδιαστεί, δε θα συνεχιστεί. Αντ’ αυτού, πλέον επιβεβαιώθηκε ότι ο μάστερ του Horror, Mike Flanagan, έδωσε τα χέρια με την Universal Pictures και την Blumhouse και μαζί θα φτιάξουν μια νέα ταινία του Εξορκιστή που όμως δε θα έχει καμία σχέση με το The Exorcist: Believer, αλλά ούτε και με το sequel του.

Την τριλογία όπως την ξέρατε ξεχάστε την, καθώς ο Mike Flanagan θα γράψει το σενάριο, θα σκηνοθετήσει και θα βρίσκεται στην παραγωγή μιας τελείως νέας ταινίας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τα πλάνα του sequel της τριλογίας του David Gordon Green να σταματούν εδώ.

Ένα γνωστό πρόσωπο θα αναλάβει μάλλον τον επόμενο Εξορκιστή μετά την κακή πορεία του The Exorcist: Believer

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η νέα ταινία του Flanagan (η οποία δεν ξέρουμε αν ξεκινήσει μια νέα τριλογία) θα διαδραματίζεται στο σύμπαν που ξεκίνησε αλλά δε θα είναι άμεση συνέχεια σε καμία ταινία.

Το The Exorcist: Believer που κυκλοφόρησε τον περασμένο Οκτώβριο ήταν ένα μεγάλο και ακριβό ρίσκο για την Blumhouse, η οποία πόνταρε περί τα $400 εκατομμύρια δολάρια για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα του franchise.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο Flanagan είχε φέρει στο παρελθόν το Doctor Sleep, αλλά και γνωστές σειρές όπως είναι το The Haunting of the Hill House, το Midnight Mass, το The Haunting of Bly Manor, το The Midnight Club και άλλες.