Στραβοπάτημα για την Furiosa στο box office

Δεν έφτασε τον προκάτοχό της, παρά τις ιδανικές συνθήκες
27 Μαΐου 2024 16:53
Στραβοπάτημα για την Furiosa στο box office

Το Furiosa: A Mad Max Saga έκανε το ντεμπούτο του πριν μερικές ημέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες, ανταγωνιζόμενο το The Garfield Movie για τα χρήματα και το χρόνο του κόσμου. Και οι δύο ταινίες κατάφεραν να γεμίσουν τα ταμεία με $25 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο Σαββατοκύριακο από την εγχώρια αμερικανική αγορά, με το box office μέχρι και την Δευτέρα να εκτιμάται πως θα αγγίξει τα $31 εκατομμύρια.

Τα νούμερα αυτά είναι πολύ απογοητευτικά για την αμερικανική αγορά ωστόσο, όπου αυτό είναι ένα τριήμερο αργίας χάρη στην Ημέρα Μνήμης, μια ομοσπονδιακή αργία για την τιμή και το πένθος του στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ που έχασαν τη ζωή τους ενώ υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Για την ακρίβεια, πρόκειται για το χειρότερο box office που έχει καταγραφεί στο συγκεκριμένο τριήμερο εδώ και σχεδόν τρεις δεκαετίες, όπως επισημαίνει το Variety.

Το Furiosa συγκέντρωσε επιπλέον $33,3 εκατομμύρια στο διεθνές box office, κάτι που σημαίνει ότι το παγκόσμιο σύνολο ανέρχεται σε $58,9 εκατομμύρια. Οι εκτιμήσεις ήθελαν την πέμπτη ταινία στη μετα-αποκαλυπτική σειρά του σκηνοθέτη George Miller να γεμίζει τα ταμεία με $40 έως 45 εκατομμύρια στην εγχώρια αγορά για το τριήμερο των εορτών, ειδικά μετά τα πρώτα θετικά reviews. Ωστόσο, η ταινία δεν ανταποκρίθηκε και έτσι θα δυσκολευτεί πλέον να φτάσει τον προκάτοχό της, το Mad Max: Fury Road του 2015, το οποίο είχε συγκεντρώσει $45 εκατομμύρια δολάρια σε τρεις ημέρες και τελικά έβγαλε $380 εκατομμύρια παγκοσμίως.

Μέχρι στιγμής πάντως οι περισσότερες κυκλοφορίες της περιόδου έχουν απογοητεύσει εμπορικά, με το στραβοπάτημα της Furiosa να έρχεται μετά το απλά ικανοποιητικό άνοιγμα του Kingdom of the Planet of the Apes με $58 εκατομμύρια και την απογοήτευση του The Fall Guy με $27 εκατομμύρια. Πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στα επερχόμενα Deadpool & Wolverine, Despicable Me 4 και Inside Out 2, για να δούμε αν η πορεία αυτή θα αντιστραφεί.