Το περιστατικό που έδειξε την κλάση του Adam Driver (ΒΙΝΤΕΟ)

Μια ευγενική χειρονομία στο standing ovation που έλαβε η ταινία Megalopolis του Francis Ford Coppola
17 Μαΐου 2024 20:12
Το περιστατικό που έδειξε την κλάση του Adam Driver (ΒΙΝΤΕΟ)

Τέτοιες κινήσεις σπάνια τις συναντάμε πλέον στο σινεμά αλλά ευτυχώς που υπάρχουν και μερικοί "ιππότες" της τέχνης και της υποκριτικής, όπως ο Adam Driver (Άνταμ Ντράιβερ) που το κρατάνε ζωντανό. Στο πλαίσιο της πολυαναμενόμενης πρεμιέρας του "Megalopolis", της νέας ταινίας του θρυλικού σκηνοθέτη Φράνσις Φορντ Κόπολα (Francis Ford Coppola), στο Φεστιβάλ Καννών 2024 και πιο συγκεκριμένα αμέσως μετά την προβολή της έγινε ένα σκηνικό που δείχνει την κλάση του Adam Driver, τόσο ως ανθρώπου όσο και ως καλλιτέχνη. 

Την ώρα που το πολυπληθές καστ και οι συντελεστές του απολάμβαναν το περίπου 10λεπτο standing ovation (όπου όλοι τους χειροκροτούν όρθιοι) η κάμερα ήταν στραμμένη προς τον Driver, ο οποίος είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του Megalopolis, υποδυώμενος τον οραματιστή αρχιτέκτονα Ceasar Catilina. Σε μια αυθόρμητη στιγμή που ο Driver αντιλαμβάνεται ότι η κάμερα τον απαθανατίζει για αρκετή ώρα, αυτός κάνει την κίνηση να στρίψει τον κάμεραμαν προς τη μεριά του Κόπολα, ο οποίος καθόταν δίπλα του. 

Με αυτήν την ιπποτική κίνηση έδειξε στο κοινό που χειροκροτούσε ποιος άξιζε το χειροκρότημα περισσότερο από κάθε άλλον στην αίθουσα, στρέφοντας την απόλυτη αποθέωση στον...οραματιστή της "Μεγαλόπολης". Αναμφίβολα η χειρονομία του Driver έγινε viral στα social media εκεί όπου μετράει αρκετά εκατομμύρια προβολές σε Instagram, TikTok και X. Άλλωστε ο Coppola προσπαθούσε εδώ και πάνω 40 χρόνια να φέρει στη μεγάλη οθόνη το όραμά του και το κατάφερε ύστερα από πολλές προσπάθειες και $120 εκατομμύρια δολάρια από την τσέπη του

Δείτε την viral στιγμή από την πρεμιέρα του Megalopolis

Το cast του Megalopolis περιλαμβάνει ένα υπέρλαμπρο καστ με τους Adam Driver, Nathalie Emmanuel (Game of Thrones), Jon Voight, Giancarlo Esposito (Breaking Bad), Laurence Fishburne (The Matrix), Aubrey Plaza, Shia LaBeouf (Fury), Dustin Hoffman (Tootsie, Rain Man), Kathryn Hunter, Grace VanderWaal, Chloe Fineman, James Remar, D.B. Sweeney και Jason Schwartzman. 

Η ταινία πραγματεύεται την προσπάθεια ενός φιλόδοξου και οραματιστή αρχιτέκτονα ονόματι Ceaser Catilina (Driver) -που ίσως να έχει ικανότητες να ελέγχει το χρόνο γύρω του- να αναστηλώσει τη "Νέα Ρώμη" σε μια ουτοπία, ύστερα από έναν κατακλυσμό. Εμπόδιό του στέκεται ο δήμαρχος της πόλης Franklyn Cicero (Esposito) που θέλει να κρατήσει ανέγγιχτο το status quo της αχαλίνωτης απληστίας, των πελατειακών σχέσεων και της κοινωνικής αναταραχής. Ανάμεσά τους βρίσκεται η κόρη του Julia Cicero (Emmanuel) που ερωτεύεται τον Ceasar και αφοσίωσή της ραγίζει στα δύο. 

Δείτε για ακόμη μια φορά το teaser trailer του Megalopolis, το οποίο ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα βγει στις ελληνικές αίθουσες.