Ο Jake Gyllenhaal θα ξαναρίξει ξύλο γιατί έρχεται το Road House 2

Σε περίπτωση που ζητήσατε τη συνέχεια του remake της ταινίας του 1989
14 Μαΐου 2024 20:25
Ο Jake Gyllenhaal θα ξαναρίξει ξύλο γιατί έρχεται το Road House 2

Κι όμως, η συνέχεια του Road House είναι και πλέον εγγυημένη κι ας μην κέρδισε καθόλου τους κριτικούς. Η Amazon ανακοίνωσε το sequel για το remake της ταινίας με πρωταγωνιστή τον Jake Gyllenhaal, ο οποίος θα επιστρέψει για το Road House 2 στον ρόλο του σκληροτράχηλου πρώην πρωταθλητή ΜΜΑ και νυν "μπράβου", James Dalton.

H ταινία που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο στο Amazon Prime Video αποτελεί remake της ομώνυμης καλτ ταινίας δράσης του 1989, με τον Patrick Swayze στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Προς το παρόν όμως η Amazon δεν έδωσε καμία περαιτέρω πληροφορία για το Road House 2 πέραν του ότι θα περιλαμβάνει τον Gyllenhaal. 

Η παραγγελία της Amazon για το sequel αυτό πάει κόντρα στη γενική ομολογία κριτικών και κοινού, που βρήκαν "σάπιο" το νέο Road House στο γνωστό site βαθμολογιών Rotten Tomatoes, εκεί όπου οι κριτικοί του έδωσαν 59% και 53% αντίστοιχα. Σύμφωνα με τα νούμερα που δημοσίευσε η Amazon αποτέλεσε μια από τις πιο επιτυχημένες ταινίες της υπηρεσίας Amazon Prime Video και η πιο πετυχημένη των Amazon MGM Studios, με πάνω από 50 εκατομμύρια προβολές στις πρώτες δύο εβδομάδες, ενώ μέχρι σήμερα αριθμεί πάνω από 80 εκατομμύρια προβολές

Στο remake που ανέλαβε σκηνοθετικά ο Doug Liman πρωταγωνίστησαν επίσης ο Connor McGregor στο υποκριτικό του ντεμπούτο και οι: Billy Magnussen, Daniela Melchior, JD Pardo, Gbemisola Ikumelo, Lukas Gage, Hannah Love Lanier, Travis Van Winkle, B.K. Cannon, Arturo Castro, Dominique Columbus, Beau Knapp και Bob Menery.

Στις εντυπώσεις μας για το remake του Road House είχαμε γράψει, μεταξύ άλλων, τα εξής: 

Για δύο ώρες άμυαλης κατανάλωσης ποπκορν με συνοδεία υπερβολικά στυλιζαρισμένης δράσης -με υπερβολική βία σε σημεία και σωρεία "macho" ατακών, το Road House είναι η ταινία τριημέρου από το βιντεοκλάμπ που θα ενοικιάζατε το βράδυ της Παρασκευής για να την επιστρέψετε...από το Σάββατο κιόλας. Κοινώς, ένα κούφιο και χωρίς ουσιαστική ύπαρξη remake μιας ταινίας που επίσης λίγοι θυμούνται πλέον.