Δείτε το πρώτο trailer του Megalopolis που ο σκηνοθέτης των Godfather ετοιμάζει 10 χρόνια τώρα!

Πρώτα ματιά στο ιδιαίτερο εγχείρημα του Francis Ford Coppola
14 Μαΐου 2024 08:47
Δείτε το πρώτο trailer του Megalopolis που ο σκηνοθέτης των Godfather ετοιμάζει 10 χρόνια τώρα!

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Francis Ford Coppola έδωσε επιτέλους στη δημοσιότητα το πολυαναμενόμενο teaser trailer για το ιδιαίτερο Megalopolis. Το trailer αυτό μας χαρίζει μια πρώτη γεύση από το φιλόδοξο δράμα επιστημονικής φαντασίας που ο Coppola δίχως υπερβολή ετοιμάζεται εδώ και δεκαετίες.

Με πρωταγωνιστές τους Adam Driver, Nathalie Emmanuel και Giancarlo Esposito, το Megalopolis επικεντρώνεται στον χαρακτήρα του Cesar, ενός αρχιτέκτονα με τη δύναμη να σταματά τον χρόνο, ο οποίος ονειρεύεται να ξαναχτίσει τη Νέα Υόρκη ως ουτοπία, μετά από μια μεγάλη καταστροφή. Η αφήγηση εξερευνά τη σύγκρουση μεταξύ του ουτοπικού οράματος του Cesar και των οπισθοδρομικών, ιδιοτελών σχεδίων του δημάρχου της πόλης, Frank Cicero, τον οποίο υποδύεται ο Esposito.

Το teaser παρουσιάζει τον χαρακτήρα του Driver να επιδεικνύει τις ικανότητές του να σταματάει τον χρόνο από την κορυφή ενός ουρανοξύστη. Παράλληλα, δίπλα στον Driver βλέπουμε την Emmanuel που υποδύεται την Julia, την κόρη του δημάρχου, που διχάζεται ανάμεσα στην αγάπη της για τον Cesar και την πίστη της στον πατέρα της.

Το Megalopolis αυτοχρηματοδοτήθηκε από τον ίδιο τον Coppola με 120 εκατομμύρια δολάρια και αντανακλά τη μακροχρόνια φιλοδοξία του σκηνοθέτη να δημιουργήσει μια ταινία εμπνευσμένη από το βιβλίο Things to Come του H.G. Wells. Ο Coppola άρχισε να αναπτύσσει το Megalopolis τη δεκαετία του 1980, αντιμετωπίζοντας πολλές αναποδιές πριν αποφασίσει να το χρηματοδοτήσει ο ίδιος του, εν μέρει μέσω των κερδών από την επιτυχημένη επιχείρηση κρασιών που έχει.

Το Megalopolis θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ των Καννών αργότερα αυτό το μήνα. Το καστ των αστέρων της ταινίας περιλαμβάνει επίσης τους Jon Voight, Laurence Fishburne, Aubrey Plaza, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman και Dustin Hoffman.