ΕΠΙΣΗΜΟ: Έρχεται πέμπτη Matrix ταινία - Χωρίς Wachowski στη σκηνοθεσία

Πρώτες πληροφορίες
03 Απριλίου 2024 20:22
ΕΠΙΣΗΜΟ: Έρχεται πέμπτη Matrix ταινία - Χωρίς Wachowski στη σκηνοθεσία

Είναι επίσημο. Η πέμπτη ταινία του Matrix franchise βρίσκεται προ των πυλών, με το εγχείρημα να αναλαμβάνει ο Drew Goddard που θα γράψει το σενάριό της και θα την σκηνοθετήσει.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, πρόκειται για τον writer του The Martian που ήταν υποψήφιο για 7 Όσκαρ, σκηνοθέτη της ταινίας τρόμου The Cabin in the Woods και του Bad Times at the El Royale και παραγωγό 35 επεισοδίων της τηλεοπτικής σειράς Lost.

Από το αρχικό δημιουργικό δίδυμο του The Matrix η μοναδική συνεισφορά θα είναι της Lana Wachowski ως executive producer.

Εμφανώς ενθουσιασμένος για την ταινία, ο Goddard προέβη σε δηλώσεις τονίζοντας:

"Δεν είναι υπερβολή να πω ότι οι ταινίες Matrix άλλαξαν τόσο τον κινηματογράφο όσο και τη ζωή μου. Η εξαίσια καλλιτεχνική δημιουργία της Lana και της Lilly με εμπνέει καθημερινά και είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία να αφηγηθώ ιστορίες στον κόσμο τους".

Από την πλευρά της Warner Bros., ο πρόεδρος της παραγωγής του κινηματογραφικού της τμήματος, Jesse Ehrman, ανέφερε:

"Ο Drew ήρθε στη Warner Bros. με μια νέα ιδέα που όλοι πιστεύουμε ότι θα είναι ένας απίστευτος τρόπος να συνεχίσουμε τον κόσμο του Matrix, τιμώντας αυτό που ξεκίνησαν η Lana και η Lilly πριν από 25 χρόνια και προσφέροντας μια μοναδική προοπτική βασισμένη στη δική του αγάπη για τη σειρά και τους χαρακτήρες. Όλη η ομάδα της Warner Bros. Discovery είναι ενθουσιασμένη που ο Drew θα κάνει αυτή τη νέα ταινία Matrix, προσθέτοντας το όραμά του στον κινηματογραφικό κόσμο που οι Wachowskis πέρασαν 1/4 του αιώνα χτίζοντας εδώ στο στούντιο".

Φυσικά, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει η ταινία, καθώς και αν πρόκειται να επιστρέψουν για να ενσαρκώσουν ξανά τους ρόλους τους μερικοί από τους εμβληματικούς ηθοποιούς της σειράς, όπως οι Keanu Reeves, Carrie Anne-Moss και Laurence Fishburne.

Tags: