Έρευνα αποκαλύπτει τι θέλουν να βλέπουν οι νέοι – Remakes ή πρωτότυπο περιεχόμενο;

Τι απάντησαν οι Gen-Z και Millennials;
12 Μαρτίου 2024 18:38
Έρευνα αποκαλύπτει τι θέλουν να βλέπουν οι νέοι – Remakes ή πρωτότυπο περιεχόμενο;

Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλές εταιρίες του Χόλιγουντ -και όχι μόνο- να φέρνουν στους κινηματογράφους, αλλά και στις streaming υπηρεσίες παλιές αγαπητές ταινίες και σειρές σε remake μορφή. Παραδείγματος χάρη, πρόσφατα μάθαμε ότι το Twilight θα γίνει remake ως animated σειρά, ενώ στα σκαριά βρίσκεται η τηλεοπτική σειρά του Harry Potter, με πολλούς fans να μην «ψήνονται» για κάτι τέτοιο. Τώρα, μια νέα έρευνα έρχεται στα φώτα της δημοσιότητας που παρουσιάζει τι αρέσει στους νέους να βλέπουν.

Η έρευνα έγινε από την γνωστή υπηρεσία Tubi και αφορούσε 2.503 ανθρώπους της Gen-Z και των Millennials. Αυτή η έρευνα ρωτούσε τους ανθρώπους τι τους αρέσει να βλέπουν, sequels, remakes ή πρωτότυπο περιεχόμενο. Το 74% των Gen-Z και Millennials απάντησε ότι προτιμάει να βλέπει πρωτότυπο-καινούργιο περιεχόμενο αντί για συνέχειες κάποιων franchises ή remakes.

Όπως λέει και το Collider, το μήνυμα δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο: Έχουν βαρεθεί να βλέπουν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Οι θεατές λαχταρούν για κάτι καινούργιο, ακόμα κι αν είναι από μια υπάρχουσα IP - όπως απέδειξε η ταινία της Barbie στους κινηματογράφους.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι εάν ο κόσμος λαχταράει να δει κάτι από τα παλιά, πολύ απλά θα βρει τρόπο να το δει και να κάνει binge-watch παλιές αγαπημένες σειρές, όπως είναι το The Office και το Friends, αλλά και ταινίες. Αυτά τα δεδομένα τονίζουν επίσης ότι οι θεατές βλέπουν σειρές με πολλές σεζόν που μπορούν να παρακολουθήσουν ξανά και ξανά έτσι ώστε να παραμείνουν με τους χαρακτήρες που αγαπούν για όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό μάλλον ισχύει που αναφέρει η έρευνα, καθώς πρόσφατα κυκλοφόρησε το Suits στο Netflix σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία ξανά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ετοιμάζεται ήδη ένα καινούργιο σόου πάνω σε αυτό το σύμπαν, από εκεί που ήταν "ξεχασμένο".

Τέλος, η έρευνα λέει ότι οι θεατές θέλουν να βλέπουν και περιεχόμενο από ανεξάρτητους δημιουργούς επειδή αισθάνονται ότι τους υποστηρίζουν με αυτόν τον τρόπο.

Η έρευνα του Tubi ξεκίνησε στις 22 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους και ολοκληρώθηκε στις 5 Ιανουαρίου του 2024.

Tags: