Ο Russell Crowe έσπασε κάποτε και τα δυο του πόδια σε γυρίσματα, αλλά το έμαθε 10 χρόνια μετά

Στην ταινία Ρομπέν των Δασών του 2010
23 Φεβρουαρίου 2024 15:00
Ο Russell Crowe έσπασε κάποτε και τα δυο του πόδια σε γυρίσματα, αλλά το έμαθε 10 χρόνια μετά

Ο Russell Crowe αποκάλυψε ότι κάποτε είχε σπάσει και τα δυο του πόδια κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Ρομπέν των Δασών, αλλά σαν σωστός επαγγελματίας συνέχισε να παίζει. Τα νέα έρχονται μέσα από το People, στο οποίο ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός μίλησε για την ταινία Robin Hood και για ένα περιστατικό που του είχε συμβεί. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μία σκηνή, ο χαρακτήρας του θα έπρεπε να πηδήξει από μία βαριά κλειστή πόρτα στο έδαφος. Ο Crowe είπε ότι οι κινηματογραφιστές βιάζονταν να γυρίσουν τη σκηνή πριν δύσει ο ήλιος και, εκ των υστέρων, δεν είχε προετοιμαστεί σωστά το σετ με την επιφάνεια που θα έπεφτε ο ηθοποιός. Έτσι, ο Crowe πήδηξε κάτω και έσπασε και τα δυο του πόδια, ωστόσο, όπως επισήμανε, συνέχισε να γυρίζει τη σκηνή. 

Πήδηξα από μία μεγάλη πόρτα κάστρου σε ένα πολύ σκληρό έδαφος. Έπρεπε να είχαμε ετοιμάσει καλύτερα το έδαφος που θα έπεφτα, όπως το να είχαμε θάψει ένα μαξιλάρι από κάτω, αλλά βιαζόμασταν να γυρίσουμε τη σκηνή.

Με εκατοντάδες κομπάρσους τριγύρω μου, και με τα βέλη να πετούν δεν υπήρχε περίπτωση να σταματήσουμε το γύρισμα. Καθώς πήδηξα, θυμάμαι οτι είπα ότι αυτό θα πονέσει πολύ... 

Όλα για την τέχνη. Χωρίς γύψο, χωρίς νάρθηκες, χωρίς παυσίπονα, απλώς συνέχισα να πηγαίνω στη δουλειά και με τον καιρό έγινα καλά. Προφανώς τελείωσα εκείνη την ταινία με δύο σπασμένα πόδια 

Για την ιστορία, στο Robin Hood του 2010 έπαιζαν και οι Cate Blanchett, Matthew Macfadyen, Max von Sydow, William Hurt, Mark Strong, Oscar Isaac, Danny Huston, Eileen Atkins, Mark Addy και άλλοι. Η ταινία ήταν σε σκηνοθεσία Ridley Scott, ενώ παρόλο που είχε budget περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια, κατάφερε να φέρει έσοδα περίπου 321 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office. 

Ο σταρ του Χόλιγουντ δεν πίστευε ότι αυτός ο τραυματισμός του ήταν σοβαρός, αλλά 10 χρόνια μετά είχε ενοχλήσεις στα πόδια και επισκέφθηκε έναν γιατρό. Εκεί, ο γιατρός τον ρώτησε πότε έσπασε τα δύο του πόδια, καθώς φαίνεται ότι βρήκε απομεινάρια των καταγμάτων στις ακτινογραφίες.