Το Project X 2 έρχεται για ένα ακόμη μεγαλύτερο και ανατρεπτικό “παρτάρισμα“

Επιστρέφει η ταινία με το πιο ξέφρενο πάρτι που έγινε ποτέ
18 Φεβρουαρίου 2024 15:54
Το Project X 2 έρχεται για ένα ακόμη μεγαλύτερο και ανατρεπτικό “παρτάρισμα“

Το Project X ήταν η πιο ξέφρενη κωμική ταινία του 2012, η οποία άφησε τη δική της εποχή στο είδος με την επιτυχία που σημείωσε. Οι επιρροές της ήταν σαφέστατες όπως το "Superbad" και το 'The Hangover" καθώς παραγωγός ήταν ο Todd Phillips. Δεν έβλεπε κανείς συχνά άλλωστε να διοργανώνεται ένα ακραία ξέφρενο εφηβικό πάρτι με πλάνα τύπου "found footage" (βλ. Blair Witch Project) σκηνοθετημένο με τέτοιο τρόπο, ώστε να φαίνεται σαν να γυρίστηκε από τις κάμερες που κρατούσαν οι πρωταγωνιστές στα χέρια τους. 

H ταινία είχε να κάνει με την απόπειρα τριών φίλων που δεν ήταν και τα πιο δημοφιλή παιδιά στο σχολείο, να αποκτήσουν παραπάνω φήμη. Και πώς θα το έκαναν; διοργανώνοντας το μεγαλύτερο, πιο ακραίο και άνευ προηγουμένου πάρτι που είδανε ποτέ οι συμμαθητές τους. Μόνο που το πλάνο τους ξεφεύγει πολύ γρήγορα από τον έλεγχο δημιουργώντας απείρου κάλλους καταστάσεις και ευτράπελα για γέλια μέχρι δακρύων. 

12 χρόνια μετά την κυκλοφορία της, ακούγεται ότι ετοιμάζεται το sequel του Project X. Πράγματι, ο βετεράνος ρεπόρτερ Jeff Sneider (@TheInSneider) ανέφερε μέσα από τον λογαριασμό του στο Χ ότι η Warner Bros. ετοιμάζει το Project X2 ή καλύτερα "Project XX" όπως κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο τίτλος της. 

Το sequel μάλιστα θα έχει και μια αντρεπτική χροιά αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες θα έχει αποκλειστικά γυναικείο πρωταγωνιστικό cast. Αυτές είναι όμως και οι μοναδικές πληροφορίες που ήρθαν στο φως για το Project XX καθώς πρόκειται μέχρι στιγμής για φήμες και τίποτα δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η ταινία γυρίστηκε με μόλις $12 εκατομμύρια budget και έβγαλε πάνω από $100 εκατομμύρια στο box office καθιστώντας την μια τρομερά επιτυχημένη R-rated κωμωδία. Δεν είναι τυχαίο που υπήρξαν περιστατικά ακραίων πάρτι στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο εκέινη την περίοδο που ήταν εμπνευσμένα από το Project X. 

Tη σκηνοθεσία ανέλαβε ο Nima Nourizadeh σε σενάριο των Michael Bacall και Matt Drake. Στο cast συμμετείχαν οι Thomas Mann, Oliver Cooper, Jonathan Daniel Brown, Kirby Bliss Blanton, Madison Patrello, Alexis Knapp. Επίσης είχε μερικές guest εμφανίσεις των Miles Teller, Martin Klebba, Rick Shapiro, Caitlyn Dulany, Peter Mackenzie, Jillian Reynolds και Jimmy Kimmel