Επιστρέφει στις αίθουσες το Star Wars: The Phantom Menace για την 25η επέτειο της ταινίας

Η ταινία που άρχισε τον χορό των prequels του George Lucas έρχεται ξανα στο σινεμά
12 Φεβρουαρίου 2024 18:10
Επιστρέφει στις αίθουσες το Star Wars: The Phantom Menace για την 25η επέτειο της ταινίας

Μπορεί να σας ακουστεί παράξενο αλλά απέχουμε 25 χρόνια από το 1999 και θα αναρωτηθείτε γιατί γίνεται αυτή η παρατήρηση. Φυσικά γιατί το 1999 ήταν η χρονιά που έκανε πρεμιέρα το Star Wars: Episode I - The Phantom Menace στους κινηματογράφους και φέτος γιορτάζει την 25η του επέτειο για να θυμίσει στους fans πως πραγματικά ξεκίνησε το έπος των Skywalkers. 

Για αυτόν τον λόγο οι Disney και Lucasfilm θα γιορτάσουν αυτή την επέτειο με την επιστροφή του "The Phantom Menace" στις αίθουσες όλου του κόσμου. Από τις 3 Μαίου 2024 θα αρχίσουν οι προβολές του Episode I του Star Wars, που ήταν η πρώτη prequel ταινία σε σκηνοθεσία George Lucas.

Στο Phantom Menace οι fans του Star Wars συστήθηκαν στον νεαρό Anakin Skywalker, τον τότε padawan Obi-Wan και τον Jedi Master Qui-Gon Jinn. Επίσης αποτέλεσε σημείο αναφοράς στα ειδικά εφέ για εκείνη την εποχή, καθώς ήταν η πρώτη που γυρίστηκε με εντελώς ψηφιακά μέσα τόσο στο πλατό όσο και στο post-production, ενώ ήταν και μια από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες όλων των εποχών. 

Δείτε την επετειακή αφίσα του Star Wars: The Phantom Menace παρακάτω: 

Στην ταινία πρωταγωνίστησαν οι: Hayden Christensen, Ewan McGregor, Jake Lloyd, Natalie Portman, Liam Neeson, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson και Brian Blessed.