Star Wars: O Donald Glover είναι σίγουρος για την επιτυχία του “Lando“ και ξέρει το γιατί

Ο δημιουργός της σειράς “Atlanta“ εξηγεί ότι η Lucasfilm του έδωσε δημιουργικό έλεγχο
08 Φεβρουαρίου 2024 23:58
Star Wars: O Donald Glover είναι σίγουρος για την επιτυχία του “Lando“ και ξέρει το γιατί

Το Star Wars: Lando αρχικά θα ήταν μια από τις πολλές σειρές του Disney Plus όμως πρόσφατα μάθαμε ότι το project μεταμορφώθηκε σε μία κινηματογραφική ταινία. Πρόκειται για ένα project που ο Donald Glover και ο αδερφός του Stephen θέλουν πολύ να φέρουν στη μεγάλη οθόνη για αυτό και ανέλαβαν πλήρως τα ηνία του από τον Justin Simien. 

Η ταινία -πλέον- για τον Lando Calrissian, τον θρυλικό ιδιοκτήτη και πιλότο του Millenium Falcon -πριν τον Han Solo- πλέει σε πιο σίγουρα νερά τουλάχιστον από δημιουργικής πλευράς. Και αυτό διότι ο Donald Glover που θα επιστρέψει για να τον υποδυθεί στη νεαρή του βερσιόν, αποκάλυψε ότι η Lucasfilm του έχει δώσει αρκετό δημιουργικό έλεγχο.

"Νιώθω ότι έχω αρκετό δημιουργικό έλεγχο. Και ίσως να σε βάλουν τη ταμπέλα του μανιακού που θέλει να ελέγχει τα πάντα, αλλά ο έλεγχος επιτρέπει στο όραμα να είναι μοναδικό", είπε μεταξύ άλλων στην πρόσφατη συνέντευξή του στο  The Hollywood Reporter, ζωγραφίζοντας ένα θετικό κλίμα για το "Lando". 

"Και αν το όραμα είναι μοναδικό, ο κόσμος το θέλει περισσότερο. Όσο λιγότερο μοναδικό είναι, τόσο λιγότερο το θέλει ο κόσμος, γιατί νιώθει ότι θα μπορούσε να το έχει δημιουργήσει. Κοίτα, ζούμε σε μια εποχή όπου ο καθένας μπορεί να κάνει τα πάντα. Αν πας στο TikTok, υπάρχουν κυριολεκτικά κάθε είδους πράγματα. Υπάρχουν ντοκιμαντέρ, κουκλοθέατρα, stop-motion βίντεο. Οπότε γιατί να θέλεις να δεις κάτι που νιώθεις ότι θα μπορούσες να έχεις κάνει εσύ;".

O Glover είπε πως δέχθηκε να αναλάβει το project επειδή τα παιδιά του λατρεύουν το Star Wars και ο ίδιος του απολαμβάνει τους χαρακτήρες του σύμπαντος. Η πρώτη εμφάνιση του Glover στο σύμπαν της Lucasfilm ήταν στο Solo: A Star Wars Story του 2018 σε σκηνοθεσία Ron Howard, το οποίο είχε πατώσει στο box office. 

Πέραν του ότι σημείωσε τεράστια επιτυχία με τις 4 σεζόν της πολυβραβευμένης σειράς "Atlanta", ο Glover υπογράφει και πρωταγωνιστεί στη σειρά remake του "Mr. & Mrs. Smith" της Amazon, ενώ δεν αφήνει ήσυχο το μουσικό του alter ego, τον "Childish Gambino". 

Βέβαια, το Lando ακόμη δεν έχει κάποιο παράθυρο κυκλοφορίας και ίσως να είναι ένα από τα projects που ο Bob Iger της Disney ανέφερε ότι δεν έχει δοθεί ακόμη "το πράσινο φως" για να μπουν σε παραγωγή. Σε αντίθεση με αυτά της ταινίας "Mandalorian & Grogu", της "New Jedi Order" με την Rey της Daisy Ridley και του First Jedi δια χειρός James Mangold.