Το Jurassic World 4 είναι γεγονός και έρχεται νέα τριλογία

Τι σημαίνει ότι το franchise θα οδηγηθεί σε μία “νέα εποχή“;
22 Ιανουαρίου 2024 23:55
Το Jurassic World 4 είναι γεγονός και έρχεται νέα τριλογία

Δεν πέρασε πολύ καιρός από την μεγάλη εμπορική επιτυχία που είχε το Jurassic World: Dominion του 2022, με πάνω από $1 δις εισπράξεις εκείνη την χρονιά και μαθαίνουμε πως η Universal Pictures δεν αφήνει σε ησυχία το franchise. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του The Hollywood Reporter αναμένεται να δούμε το Jurassic World 4, το οποίο θα αποτελέσει ένα ολοκαίνουργιο κεφάλαιο στο "reboot" franchise των Jurassic Park ταινιών. Και δεν είναι μόνο αυτό καθώς μαζί του θα φέρει μια νέα τριλογία Jurassic World ταινιών

Το σημαντικότερο στοιχείο της ανακοίνωσης είναι ότι το έχει αναλάβει ένα σημαντικό γρανάζι των παλιών ταινιών. 

Ο λόγος για τον David Koepp, ο οποίος επιστρέφει για να υπογράψει το σενάριο της επόμενης Jurassic World ταινίας, έχοντας στο παρελθόν δουλέψει στο σενάριο του Jurassic Park (1997) σε σκηνοθεσία Steven Spielberg, αλλά και στο Jurassic Park: The Lost World (1997). Ο ίδιος είναι ένας βετεράνος σεναριογράφος του Χόλιγουντ που έχει εργαστεί σε άλλες μεγάλες ταινίες όπως το "Spider-Man" του Sam Raimi, "Mission Impossible" (1996), "War of the Worlds", Angels & Demons, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull και πρόσφατα το Indiana Jones and the Dial of Destiny.

Ακούγονται διάφοροι ψίθυροι ότι το Jurassic World 4 (ή όπως θα ονομάζεται) είναι πολύ πιθανό να κυκλοφορήσει μέσα στο 2025.

Σε αυτό οφείλεται το γεγονός ότι η ανάπτυξη του σεναρίου έχει γίνει εδώ και καιρό και βρίσκεται σε ένα καλό επίπεδο, παρόλο που δεν έχει βρεθεί ο σκηνοθέτης που θα το αναλάβει. 

Οι πρώτες πληροφορίες για το Jurassic World 4 κάνουν λόγο πως θα αποτελέσει την αφετηρία μιας "νέας εποχής" για το Jurassic franchise, με ολοκαίνουργιο σενάριο.

Κάτι τέτοιο ίσως και να αποτελεί μια ένδειξη πως θα αφήσει πίσω του τους χαρακτήρες της πρώτης Jurassic World τριλογίας και έτσι δε θα δούμε ούτε τους Chris Pratt και Bryce Dallas Howard, αλλά ούτε και τους "OG" πρωταγωνιστές, Sam Neill, Laura Dern και Jeff Goldblum.