Σφοδρό κύμα απολύσεων και στην Pixar, επιβεβαιώνει η Disney

Η Pixar παλεύει να αναπνεύσει στο streaming τοπίο
13 Ιανουαρίου 2024 01:30
Σφοδρό κύμα απολύσεων και στην Pixar, επιβεβαιώνει η Disney

Δυστυχώς από τα κύματα απολύσεων που χτυπάνε αλεπάλληλα την tech και gaming βιομηχανία δεν λείπει και αυτή του θεάματος και μάλιστα αφορά την κολοσσιαία εταιρία της Disney και ενός εκ των πιο ταλαντούχων animation στούντιο του πλανήτη, αυτό της Pixar. 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του TechCrunch και το οποίο σε δεύτερο χρόνο επιβεβαίωσε η Disney, θα γίνει ένα σφοδρό κύμα απολύσεων στην Pixar, το οποίο θα φτάσει το 20% του εργατικού δυναμικού της. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε περίπου 300 άτομα που θα χάσουν τις δουλειές τους εντός του 2024 και θα μειώσουν το εργατικό δυναμικό της σε λιγότερο από 1.000 υπαλλήλους

Η διοίκηση της Pixar ωστόσο υποστηρίζει πως οι αριθμοί είναι υπερβολικά μεγάλοι και πως δε θα είναι τόσες οι απολύσεις. Τονίζει ότι ο τελικός αριθμός δεν έχει αποφασιστεί εξαιτίας των αναπτυσσόμενων παραγωγών και των ατόμων που χρειάζονται για projects, τα οποία ήδη έχουν πάρει το πράσινο φως. 

Επίσης, insiders της βιομηχανίας υποστηρίζουν ότι το εργατικό δυναμικό που θα απολυθεί αφορά αυτό που είχε προσλάβει πριν από μερικά χρόνια η Disney για την παραγωγή περιεχομένου για το Disney+, κάτι που τέντωσε τις δυνατότητες της Pixar στο πόσο γρήγορα μπορεί να βγάζει περιεχόμενο.

Παραμένει όμως ένα εγχείρημα που ακόμη δεν έχει αποφέρει κέρδη για την Disney, παρά το ότι μετράει πάνω από 150.2 εκατομμύρια συνδρομητές βάσει στοιχείων του Q4 2023, τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Παράλληλα, οι τελευταίες της κυκλοφορίες δεν ήταν και οι καλύτερες. Για παράδειγμα, το Elemental (Στο Στοιχείο τους) πάτωσε αρχικά στο box office, με ένα από τα χειρότερα ανοίγματα στην 28ετή ιστορία της Pixar στις αίθουσες. Αργότερα όμως η πορεία του ανέκαμψε ευτυχώς και έφερε σχεδόν $500 εκατομμύρια στα ταμεία του. Ήταν όμως και ένα φαινόμενο ντόμινο που είχε ξεκινήσει από την ταινία "Onward" και το "Lightyear", δύο ταινίες που επίσης δεν απέφεραν τα αναμενόμενα στα ταμεία της Disney.  

Στον αντίποδα, οι πορείες των "Soul", "Luca" και "Turning Red" ήταν εντυπωσιακές ειδικά για τα τότε δεδομένα καθώς κυκλοφόρησαν εν μέσω πανδημίας, κάτι που είχε αντίκτυπο στα έσοδά τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτές οι τρεις θα παίξουν στους κινηματογράφους των ΗΠΑ για πρώτη φορά εντός του 2024, καθώς μέχρι πρότινως είχαν κάνει ντεμπούτο αποκλειστικό στο Disney Plus. Ευτυχώς εμείς εδώ στην Ελλάδα είχαμε δει τις δύο από τρεις στις αίθουσες.

Tags: