Τρεις ταινίες της Pixar θα παίξουν για πρώτη φορά στις αίθουσες

Ο λόγος για τα Soul, Luca και Turning Red
06 Δεκεμβρίου 2023 23:56
Τρεις ταινίες της Pixar θα παίξουν για πρώτη φορά στις αίθουσες

Λόγω της ρευστής κατάστασης εν μέσω της πανδημίας πολλές ταινίες κυκλοφόρησαν κατευθείαν στις streaming υπηρεσίες, με την Disney να αποφασίζει ότι οι ταινίες της Pixar εκείνον τον καιρό θα ήταν καλύτερο να προβληθούν μόνο μέσω του Disney Plus. 

Τώρα, τρεις εξ αυτών που κυκλοφόρησαν την "μαύρη" διετία του 2020-2022 αναμένεται να προβληθούν για πρώτη φορά στις κινηματογραφικές αίθουσες, εκεί δηλαδή όπου τους άρμοζε να κυκλοφορήσουν εξ'αρχής. Αυτή ήταν μια στρατηγική που η ίδια η Disney παραδέχτηκε πως ήταν λανθασμένη με αποτέλεσμα να βλάψει το θρυλικό στούντιο της Pixar στο box office σε μεγάλο βαθμό, ενώ είχε προκαλέσει και ανρητικές αντιδράσεις στους fans των ταινινών κινουμένων σχεδίων.

Τώρα όμως διορθώνει την κατάσταση -κάλλιο αργά παρά ποτέ- καθώς τα "Soul", "Luca" και "Turning Red" θα παίξουν εντός του 2024 στις κινηματογραφικές αίθουσες. Στην Ελλάδα τα πράγματα ήταν διαφορετικά, καθώς και οι τρεις ταινίες προβλήθηκαν στις αίθουσες μιας και το Disney+ ήρθε στην χώρα μας επίσημα τον Ιούνιο του 2022. 

Το αριστουγηματικό "Soul" θα σύρει πρώτο τον χορό στις αίθουσες των ΗΠΑ και του υπόλοιπου κόσμου από τις 12 Ιανουαρίου του 2024, έπειτα το "Turning Red" από τις 9 Φεβρουαρίου και τέλος το "Luca" από τις 22 Μαρτίου του 2024. Δεν ξέρουμε αν και οι ελληνικοί κινηματογράφοι προβούν σε παρόμοια κίνηση και προβάλλουν ξανά τις ταινίες, οι οποίες είναι διαθέσιμες στον ελληνικό κατάλογο του Disney Plus.