Tom Wilkinson: Έφυγε από τη ζωή ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός

Σε ηλικία 75 ετών
31 Δεκεμβρίου 2023 09:48
Tom Wilkinson: Έφυγε από τη ζωή ο δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας η δυσάρεστη είδηση πως ο γνωστός ηθοποιός Tom Wilkinson έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 75 ετών.

Ο βρετανός ηθοποιός είχε βραβευτεί με BAFTA για το ρόλο του στην ταινία "The Full Monty", ενώ ήταν υποψήφιος δυο φορές για Όσκαρ βραβεία, το 2002 για το Α’ Ανδρικού Ρόλου στο "In the Bedroom" και το 2007 για το Β’ Ανδρικού Ρόλου στο "Michael Clayton".

Μιλώντας στο BBC, η οικογένειά του δήλωσε:

Με μεγάλη θλίψη η οικογένεια του Tom Wilkinson ανακοινώνει ότι πέθανε ξαφνικά στο σπίτι του στις 30 Δεκεμβρίου. Η σύζυγός του και η οικογένειά του ήταν μαζί του.

Για την ιστορία, ο Wilkinson είχε εμφανιστεί σε πολλές ακόμη γνωστές ταινίες, όπως το "Rush Hour", όπου υποδύθηκε τον κακό Βρετανό πρέσβη, και στο "The Grand Budapest Hotel". Είχε επίσης ρόλους στις ταινίες "The Green Hornet", "Batman Begins", "Eternal Sunshine of the Spotless Mind" και "Mission: Impossible - Ghost Protocol".

Στην τηλεόραση, υποδύθηκε τον Benjamin Franklin στο "John Adams", τον James A. Baker στο "Recount", για το οποίο ήταν υποψήφιος για Emmy και τον Joseph P. Kennedy, Sr. στο "The Kennedys".

Ο Wilkinson άφησε πίσω του τη γυναίκα του, την ηθοποιό Diana Hardcastle, και τις δύο κόρες του.

Tags: