O Christopher Nolan εκθειάζει τον Zack Snyder για την επιρροή του στις superhero ταινίες

Ο σκηνοθέτης του “Oppenheimer“ εκθειάζει αυτόν των “300“, “Watchmen“ και “Justice League“
27 Δεκεμβρίου 2023 22:30
O Christopher Nolan εκθειάζει τον Zack Snyder για την επιρροή του στις superhero ταινίες

Με εγκωμιαστικά λόγια μίλησε ο Christopher Nolan για τον περιβόητο συνάδελφό του, Zack Snyder, ο οποίος αυτόν τον καιρό προμοτάρει τη νέα του blockbuster sci-fi ταινία, Rebel Moon, που προβάλλεται μέσω του Netflix. 

Σε ένα ειδικό αφιέρωμα του The Atlantic για τον σκηνοθέτη των "Watchmen" και "Zack Snyder's Justice League", μίλησε και ο σκηνοθέτης των "Oppenheimer" και "The Dark Knight Trilogy" τονίζοντας την συνεισφορά του στο είδος των superhero ταινιών. 

Ο Nolan αναφέρθηκε στο ταλέντο του Snyder λέγοντας: "Δεν υπάρχει ταινία με σούπερ ήρωες και επιστημονικής φαντασίας, που βγαίνει αυτόν τον καιρό και να μην έχω δει ούτε μία επιρροή του Zack. Όταν βλέπεις μια ταινία του Zack Snyder, καταλαβαίνεις και αισθάνεσαι την αγάπη του για τις δυνατότητες του σινεμά. Τις προοπτικές του να γίνει φανταστικός, να εξυψώσει την πραγματικότητά του, αλλά και να σε συγκινήσει και να σε συναρπάζει.

Οι δυο τους έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν για το "Man of Steel" σε ρόλους σκηνοθέτη/παραγωγού, επομένως η φιλία και η συνεργασία τους φαίνεται πως κρατάει καλά μέχρι και σήμερα. Δεν αποτελούν έκπληξη τα λόγια του Nolan για τον Snyder, μιας και ο πρώτος έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε ο Snyder να αναλάβει τη σκηνοθεσία του Man Of Steel με τον Henry Cavill στον ρόλο του Σούπερμαν. 

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Snyder γνώρισε την πρώτη του επιτυχία με το remake του Dawn of the Dead το 2004, αλλά και με την ταινία "300" και "Watchmen" το 2009, ενώ τρία χρόνια πριν ο Nolan είχε δοκιμάσει πρώτος να βουτήξει στο superhero είδος με το Batman Begins (2006).