Ο Hideo Kojima αποκάλυψε την αγαπημένη του ταινία για το 2023

Και μάλλον δεν μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι
24 Δεκεμβρίου 2023 12:00
Ο Hideo Kojima αποκάλυψε την αγαπημένη του ταινία για το 2023

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Hideo Kojima αποκάλυψε ποια ήταν η αγαπημένη του ταινία της χρονιάς. Φέτος είχαμε πολλές κυκλοφορίες στους κινηματογράφους, από το Oppenheimer, το Barbie, το Killers of the Flower Moon και πολλές άλλες, αλλά κατά πάσα πιθανότητα δε θα μπορείτε να μαντέψετε την φετινή πρωτιά του δημιουργού.

Φαίνεται ότι ο Hideo Kojima δεν επέλεξε φέτος κάποιο blockbuster, αφού μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter) είπε ότι η αγαπημένη του ταινία για φέτος είναι το Perfect Days του σκηνοθέτη Wim Wenders. Ο Kojima δεν δημοσίευσε ακόμα την τελική δεκάδα του, αλλά αναφέρθηκε μόνο στην κορυφαία του ταινία για το 2023.

Η αρχική δημοσίευση του Hideo Kojima: Βρισκόμαστε στο τέλος της χρονιάς, οπότε γιατί να μην επιλέξω τις 10 κορυφαίες ταινίες που παρακολούθησα το 2023; Κοίταξα τις σημειώσεις μου. Έχω δει πολλά από αυτά που κυκλοφόρησαν, αλλά έχω κι άλλα που πρέπει να δω.

Αν ήταν να τις ανακοινώσω δε θα τις έβαζα σε σειρά, αλλά φέτος, η νούμερο 1 ταινία που είδα, είναι του Wenders το Perfect Days, το οποίο παίζει τώρα στους κινηματογράφους στην Ιαπωνία.

Το Perfect Days έχει λάβει πολύ καλές κριτικές και αυτή τη στιγμή έχει 7.9 βαθμολογία στο IMDB. Πρόκειται για ένα δράμα που έχει σκηνοθετήσει και γράψει ο Wim Wenders, με τη βοήθεια του Takuma Takasaki.

Παίζουν οι Kôji Yakusho, Tokio Emoto, Arisa Nakano, Aoi Yamada, Yumi Asô, Sayuri Ishikawa, Tomokazu Miura και Min Tanaka. Η πλοκή της ταινίας αναφέρει: Ο Hirayama φαίνεται απόλυτα ικανοποιημένος με την απλή ζωή του ως καθαριστής στο Τόκιο. Εκτός από την πολύ δομημένη καθημερινότητά του, απολαμβάνει το πάθος του για τη μουσική και τα βιβλία. Και λατρεύει τα δέντρα και τα φωτογραφίζει. Μια σειρά από απροσδόκητες συναντήσεις αποκαλύπτουν σταδιακά περισσότερα για το παρελθόν του.

Ακολουθεί το trailer του Perfect Days.

Tags: