Το The Kitchen ίσως να είναι η απόλυτη δυστοπική ταινία του 2024 στο Netflix με τον σταρ του “Top Boy“

Δείτε το trailer από το σκηνοθετικό ντεμπούτο του Daniel Kaluuya του “Get Out“
20 Δεκεμβρίου 2023 01:04
Το The Kitchen ίσως να είναι η απόλυτη δυστοπική ταινία του 2024 στο Netflix με τον σταρ του “Top Boy“

Το The Kitchen φαντάζει πολλά υποσχόμενο σε βαθμό που ελπίζουμε να μην είναι απλά μια κλασική περίπτωση "δυνατού trailer, ιντριγκαδόρικου concept και μέτριας εκτέλεσης" από αυτές που το Netflix συνηθίζει σε τέτοιες περιπτώσεις. 

Ο λόγος για τη νέα δυστοπική sci-fi ταινία στην οποία πρωταγωνιστεί ο Kane Robinson, γνωστός και ως "Sully" από την σειρά "Top Boy", υπό τη σκηνοθεσία του Daniel Kaluuya, πρωταγωνιστή του "Get Out", του "Nope" και του οσκαρικού "Judas and the Black Messiah". Στο σκηνοθετικό ντεμπούτο του o Kaluuya έχει τη βοήθεια του συν-σκηνοθέτη, Kibwe Tavares, ενώ στο σενάριο το συνυπέγραψε με τον Joe Murtagh. 

Το σκηνικό του μας μεταφέρει σε ένα Λονδίνο στο όχι και τόσο μακρινό μάλλον όπου οι κοινωνικές τάξεις έχουν καταλυθεί και το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσιών είναι αχανές. Δεν υπάρχει κοινωνική στέγαση και μια φτωχή κοινότητα αντιστέκεται στο σύστημα και στις βίαιες ορέξεις του για να την εξαλείψει.

Κάλλιστα θα μπορούσαμε να πούμε ότι η ταινία "Kitchen" μοιάζει να δανείζεται στοιχεία από το "Blade Runner", κάποια φουτουριστικά επεισόδια του "Black Mirror", το "Athena" του Ρομέν Γαβρά, αλλά και το "Top Boy". Δεν αργεί η στιγμή που θα τη δούμε μιας και θα κάνει πρεμιέρα στα μέσα Ιανουαρίου. 

Δείτε το trailer της ταινίας The Kitchen 

'

Στην ταινία παίζουν επίσης οι: Jedaiah Bannerman, Hope Ikpoku Jr, Ian Wright, BackRoad Gee, Cristale, Teija Kabs, και Demmy Ladipo

H επίσημη σύνοψή του αναφέρει: "Σε ένα δυστοπικό Λονδίνο, το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών έχει φτάσει στα όριά του.Όλες οι μορφές κοινωνικής στέγασης έχουν εξαλειφθεί και έχει απομείνει μόνο το The Kitchen. Μια κοινότητα που αρνείται να μετακομίσει από το μέρος που αποκαλεί σπίτι της. Εκεί συναντάμε τον μοναχικό Izi, που ζει εκεί αναγκαστικά και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει διέξοδο, και τον 12χρονο Benji, που έχει χάσει τη μητέρα του και ψάχνει για οικογένεια. Ακολουθούμε το αταίριαστο ζευγάρι μας καθώς παλεύουν να σφυρηλατήσουν μια σχέση σε ένα σύστημα που είναι στημένο εναντίον τους."

Η ταινία The Kitchen θα γίνει διαθέσιμη σις 19 Ιανουαρίου 2024 μόνο μέσω του Netflix.