Βούλιαξε το Rebel Moon του Netflix – Η χειρότερη ταινία του 2023 σε βαθμολογίες

‘Σάπισε’ το Tomatometer…
15 Δεκεμβρίου 2023 21:11
Βούλιαξε το Rebel Moon του Netflix – Η χειρότερη ταινία του 2023 σε βαθμολογίες

Το Netflix είχε ποντάρει πολλά στο Rebel Moon, τη νέα του τεράστια υπερπαργωγή που μάλιστα χωρίζεται σε δύο ταινίες, το φετινό Part One: A Child of Fire και το Part 2 -- The Scargiver που αναμένεται του χρόνου. Ωστόσο, η νέα δημιουργία του Zack Snyder φαίνεται πως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις προσδοκίες, αφού οι κριτικοί το «σάπισαν» στο Rotten Tomates και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Metacritic.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, τα πρώτα reviews κατέταξαν το Rebel Moon ως τη χειρότερη ταινία του 2023 με διαφορά, αφού το σκορ του ήταν αρχικά μόλις 9/100 στο Rotten Tomates.

Πλέον, με περισσότερες κριτικές να έχουν κατοχυρωθεί στη βάση δεδομένων της υπηρεσίας, η βαθμολογία έχει ανέβει στο 26/100. Αυτό σημαίνει πως το Rebel Moon είναι η δεύτερη χειρότερη ταινία του 2023 αυτή τη στιγμή, για μόλις έναν πόντο.

Στο Metacritic η κατάσταση είναι εξίσου δραματική, με τα σκορ της ταινίας να είναι κατακόκκινα. Ο μέσος όρος του blockbuster του Netflix ανέρχεται αυτή τη στιγμή σε μόλις 32/100.

Οι χειρότερες ταινίες του 2023 σύμφωνα με την κατάταξη του Rotten Tomatoes

Το Rebel Moon: Part One - A Child of Fire θα παίξει αποκλειστικά στο Netflix στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ το sequel με την ονομασία Rebel Moon: Part Two - The Scargiver θα καταφθάσει στις 19 Απριλίου του 2024.

Η περιγραφή της ταινίας αναφέρει:

Μετά τη συντριβή της σ' ένα φεγγάρι στα πέρατα του σύμπαντος, η Κόρα μια ξένη με μυστηριώδες παρελθόν, ξεκινά μια νέα ζωή σ' έναν ειρηνικό οικισμό αγροτών. Σύντομα, όμως, γίνεται η μόνη τους ελπίδα για επιβίωση, όταν ο τυραννικός αντιβασιλέας Μπαλισάριους κι ο σκληρός απεσταλμένος του, ναύαρχος Νόμπελ, ανακαλύπτουν ότι οι αγρότες πούλησαν άθελά τους τη σοδειά τους στους Μπλάνταξ τους ηγέτες μιας βίαιης ομάδας ανταρτών που κυνηγά ο Μητρικός Κόσμος.

Αναλαμβάνοντας να βρουν μαχητές που θα ρίσκαραν τη ζωή τους για να υπερασπιστούν τον λαό του Βελντ, η Κόρα και ο Γκούναρ ένα καλόκαρδος αγρότης που δεν γνωρίζει το αληθινό πρόσωπο του πολέμου, ταξιδεύουν σε διαφορετικούς κόσμους αναζητώντας τους Μπλάνταξ και συγκεντρώνουν στην πορεία μια μικρή ομάδα πολεμιστών που μοιράζονται την κοινή τους ανάγκη για λύτρωση: Κάι, πιλότος και πιστολέρο επί πληρωμή, στρατηγός Τάιτους, ένας θρυλικός διοικητής, Νέμεσις, μια εξαιρετική ξιφομάχος, Ταράκ ένας αιχμάλωτος με βασιλικό παρελθόν και Μίλιους, μια μαχήτρια της αντίστασης. Πίσω στο Βελντ, ο Τζίμι (με τη φωνή του Άντονι Χόπκινς), ένας αρχαίος μηχανοποιημένος προστάτης που κρυβόταν στο παρασκήνιο, ξυπνά με νέο σκοπό. Οι νεοσυσταθέντες επαναστάτες πρέπει, όμως, να μάθουν να εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο και να πολεμούν σαν μια γροθιά, προτού οι στρατιές του Μητρικού Κόσμου έρθουν να τους καταστρέψουν όλους.

Το σενάριο του Rebel Moon υπογράφει ο Snyder μαζί με τους Kurt Johnstad και Shay Hatten, ενώ τη μουσική έχει αναλάβει ο JunkieXL aka Tom Holkenborg (It Follows, Mad Max: Fury Road).

Παίζουν οι Sofia BoutellaCharlie Hunnam, Djimon Hounsou (Blood Diamond), Anthony Hopkins (φωνή του Jimmy) Ray Fisher (Zack Snyder's Justice League), Cary Elwes (Stranger Things), Corey Stoll (House of Cards, First Man), Michiel Huisman (Game of Thrones), Alfonso Herrera (Ozark), Doona Bae, Jena Malone, Staz Nair, E. Duffy, Charlotte Maggi και Sky Yang.