Η Συμμορία των 14: Ο George Clooney έχει ευχάριστα νέα για όσους περιμένουν το sequel

“Ίσως καταλήξουμε να κάνουμε μια ακόμη ταινία“ είπε ο γνωστός σταρ
14 Δεκεμβρίου 2023 20:44
Η Συμμορία των 14: Ο George Clooney έχει ευχάριστα νέα για όσους περιμένουν το sequel

Σε νέες δηλώσεις με ευχάριστο πρόσημο για τους fans των ταινιών "Ocean's" προέβη ο George Clooney (Τζορτζ Κλούνεϊ), για το ενδεχόμενο ενός sequel της "Συμμορίας των 13" η οποία ενδέχεται να γίνει... "Η Συμμορία των 14". 

Ο ένας εκ των τριών βασικών πρωταγωνιστών της γνωστής ληστρικής τριλογίας δια χειρός Steven Soderbergh, που διέλυσε τα ταμεία στις αρχές στα μέσα των 2000's παραχώρησε μια συνέντευξη στο Uproxx όπου αποκάλυψε την ύπαρξη ενός σεναρίου για το "Ocean's 14" και το οποίο θα αποτελούσε την επανένωση του Clooney, με τους Brad Pitt, Matt Damon και της υπόλοιπης συμμορίας. 

"Έχουμε ένα πραγματικά πολύ καλό σενάριο για μια ακόμη ταινία "Ocean's", επομένως ίσως καταλήξουμε να κάνουμε μια ακόμη. Αλήθεια είναι πώς πρόκειται για ένα πολύ καλό σενάριο", είπε χαρακτηριστικά ο 62χρονος ηθοποιός.

Στην ερώτηση για το εάν θα λέγεται "Η Συμμορία των 14" ο Clooney έδωσε την εξής απάντηση: "Λοιπόν... κοιτάξτε... δε θα το έλεγα έτσι...Θέλω να πω η ιδέα είναι να το κάνουμε σαν το "Going in Style". O Κλούνεϊ εδώ αναφέρεται στην ταινία του 2017, η οποία αποτελεί remake της ομώνυμης του 1979, με τους Alan Arkin, Morgan Freeman και Michael Caine, όπου τρεις συνταξιούχοι αποφασίζουν να σχεδιάσουν μια ληστεία τράπεζας. 

Αυτόν τον καιρό όμως αναμένεται η prequel ταινία του "Η Συμμορία των 11" με τους Ryan Gosling και Margot Robbie, η οποία θα λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη των '60s. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η πρωτότυπη ταινία Ocean's Eleven κυκλοφόρησε το 1960 με πρωταγωνιστές τους Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis Jr., Peter Lawford, και Joey Bishop.

Το 2001 έγινε το reboot δια χειρός Steven Soderbergh που οι περισσότεροι γνωρίζουμε με τη "Συμμορία των 11" που περιλάμβανε τους  George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Julia Roberts, Andy Garcia και πολλούς ακόμη αστέρες. Η επιτυχία ήταν τεράστια για την εποχή με πάνω από $450 εκατομμύρια παγκοσμίως στο box office, που βγήκαν μετέπειτα δύο sequels το "Ocean's 12" (Η Συμμορία των 12) και το "Ocean's 13" (Η Συμμορία των 13) το 2004 και 2007 αντίστοιχα. 

11 χρόνια μετά κυκλοφόρησε το γένους θηλυκού spinoff, Ocean's 8, με την Sandra Bullock να υποδύεται την αδερφή του Clooney και να την πλαισιώνουν οι Cate Blanchette, Anne Hathaway, Mindy Kailing, Helena Bonham Carter, Awkafina, Rihanna, και Sarah Paulson. Η ταινία έβγαλε πάνω από $297 εκατ. στο box office.