Δυνατό εμπορικό άνοιγμα για τη νέα ταινία του Miyazaki, “The Boy and The Heron“

10 χρόνια μετά ο Hayao Miyazaki επιστρέφει
11 Δεκεμβρίου 2023 08:55
Δυνατό εμπορικό άνοιγμα για τη νέα ταινία του Miyazaki, “The Boy and The Heron“

Την κατάλληλη συγκυρία για να διαπρέψει εμπορικά έχει το The Boy and the Heron, η νέα ταινία του σπουδαίου Hayao Miyazaki και του Studio Ghibli, καθώς έγραψε ιστορία στο αμερικάνικο box office. 

Συγκεκριμένο, η ταινία του μαέστρο των κινουμένων σχεδίων έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο πρώτο του Σαββατοκύριακο στις αίθουσες, με εισπράξεις των $12.8 εκατομμυρίων και έγινε η πρώτη πρωτότυπη anime παραγωγή που σκαρφαλώνει στην κορυφή του εγχώριου box office. Το βοήθησε και η έλλειψη μεγάλων blockbuster ταινιών αυτή την εβδομάδα, καθώς το "Wonka" και το "Aquaman and the Lost Kingdom" θα κάνουν πρεμιέρα στις ερχόμενες εβδομάδες. 

Μέχρι τώρα η κυκλοφορία του The Boy and the Heron γίνεται σταδιακά σε όλον τον κόσμο και κατακτάει με αργούς ρυθμούς τις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις του κοινού, συγκεντρώνοντας $84 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, εκ των οποίων τα $56 εκατ. είναι από την Ιαπωνία, τη χώρα προέλευσης του Studio Ghibli και του Miyazaki. 

Η ιστορία του The Boy and the Heron έχει να κάνει με ένα νεαρό αγόρι ονόματι Mahito που νοσταλγεί την μητέρα του, η οποία πέθανε κατά τη διάρκεια του βομβαρδισμού του Τόκιο στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Ένας ερωδιός που μιλάει του αποκαλύπτει ότι η μητέρα του είναι ακόμη ζωντανή. Έτσι ξεκινάει μια περιπέτεια αναζήτησής της σε έναν κόσμο που οι νεκροί και οι ζωντανοί μοιράζονται μεταξύ τους. "Εκεί που ο θάνατος βρίσκει μια νέα αρχή" αναφέρει αινιγματικά το trailer, το οποίο ντύνεται μουσικά από το soundtrack που γράφει ο Joe Hisaishi, συχνός συνεργάτης του Miyazaki. 

Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα προβληθεί το The Boy and the Heron στους ελληνικούς κινηματογράφους.