Shigeru Miyamoto: Η live-action ταινία του Zelda συζητιέται εδώ και 10 χρόνια

Ο δημιουργός της σειράς μιλάει για την επερχόμενη ταινία
10 Νοεμβρίου 2023 19:43
Shigeru Miyamoto: Η live-action ταινία του Zelda συζητιέται εδώ και 10 χρόνια

Στις 8 Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι η Nintendo θα ετοιμάσει την live-action ταινία του The Legend of Zelda, μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το The Super Mario Bros. Movie. Το project αυτό έρχεται σε συνεργασία με την Sony Pictures και σύμφωνα με τον δημιουργό της σειράς, Shigeru Miyamoto, η ταινία αυτή είχε πέσει στο τραπέζι εδώ και 10 χρόνια.

Πιο συγκεκριμένα, οι επενδυτές της Nintendo ρώτησαν τον Miyamoto, αλλά και τον Shuntaro Furukawa αν σκοπεύει η εταιρία να μεγαλώσει τα IP της εκτός της βιομηχανίας των παιχνιδιών, και ο πρώτος έδωσε μερικές πληροφορίες για την ταινία του Zelda.

Ακολουθούν οι επίσημες δηλώσεις:

Σχετικά με την live-action ταινία του The Legend of Zelda, ξέρω ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα εξαιρετικά μεγάλο εμπόδιο μιας που δεν πρέπει να απογοητεύσει τους fans. Αυτό το εμπόδιο είναι στο μυαλό μας και το συζητάμε με τον Avi Arad, τον Πρόεδρο της Arad Productions Inc. εδώ και 10 χρόνια.  

Φαίνεται, λοιπόν, ότι η Nintendo συζητάει για την ταινία του Zelda για περίπου 10 χρόνια και δε θέλει με τίποτα να απογοητεύσει τους εκατομμύρια φανατικούς του franchise. Οι δηλώσεις του Miyamoto συνεχίστηκαν λέγοντας:

Οι ταινίες είναι ακριβώς όπως τα παιχνίδια, καθώς πρέπει να αφιερώσεις πολύ χρόνο δουλεόντας σε αυτές μέχρι να φτάσεις σε κάτι με το οποίο θα μπορείς να είσαι ικανοποιημένος. Οι ταινίες χρειάζονται χορηγούς που μπορούν να προσφέρουν την πλήρη υποστήριξή τους μέχρι την ολοκλήρωσή τους. Για την παραγωγή των ταινιών μας, η ίδια η Nintendo λειτουργεί ως χορηγός.

Για την παραγωγή της ταινίας, μπορέσαμε να συγκεντρώσουμε μια ομάδα ανθρώπων που είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν χρόνο στην παραγωγή μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι για το οποίο νιώθουμε σίγουροι.

Ο Miyamoto αποκάλυψε ότι εκείνος, αλλά και ο Chris Meledandri, ο οποίος είναι ο CEO της Illumination είχαν τον πλήρη έλεγχο του The Super Mario Bros. Movie και όσον αφορά την ταινία του Zelda, τον έλεγχο θα τον έχει εκείνος μαζί με τον Avi Arad.

ΕΠΙΣΗΜΟ: Έρχεται live-action ταινία Zelda από τη Nintendo!

Ελπίζουμε ότι θα κυκλοφορήσουμε κάτι πολύ καλό που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων, οπότε σας παρακαλούμε να το περιμένετε.

Σκηνοθέτης του Zelda θα είναι ο Wes Ball, ένας βετεράνος του χώρου, γνωστός για την Maze Runner τριλογία, έχοντας σκηνοθετήσει μάλιστα και το επερχόμενο Kingdom of the Planet of the Apes. Για την ταινία ο ιαπωνικός κολοσσός θα συνεργαστεί με την Sony Pictures Entertainment, η οποία θα συνεισφέρει στη χρηματοδότηση και θα αναλάβει τη διανομή παγκοσμίως.

Για την ιστορία, ο Avi Arad είναι πρώην chief creative officer της Marvel Entertainment που έχει εργαστεί και σε ταινίες όπως τα X-Men, Spider-Man (2002), Iron Man και παρά πολλές άλλες τεράστιες blockbuster παραγωγές.

Η ταινία The Legend of Zelda δεν έχει ακόμα ημερομηνία κυκλοφορίας.