H Emily Blunt θεωρεί “red flag“ αυτές τις τρεις λέξεις σε κάθε ταινία που επιλέγει να παίξει

Δήλωσε ότι ρίχνει “άκυρο“ σε αυτά τα projects
31 Οκτωβρίου 2023 16:29
H Emily Blunt θεωρεί “red flag“ αυτές τις τρεις λέξεις σε κάθε ταινία που επιλέγει να παίξει

Η επιλογή μιας ταινίας και ενός ρόλου από έναν ηθοποιό περιλαμβάνει πολλά βήματα σε μια μακρά διαδικασία, και ένα από αυτά είναι να διαβάσει το σενάριο που θα ερμηνεύσει. Για την Emily Blunt όμως υπάρχουν τρεις λέξεις που όταν τις βλέπει σε ένα σενάριο κάποιου project αυτομάτως του ρίχνει άκυρο. 

Σε μια συνέντευξή της στην The Telegraph, πέρυσι όταν προμόταρε την τηλεοπτική σειρά "The English" αποκάλυψε την απέχθειά της για ένα συγκεκριμένο είδος γυναικείων χαρακτήρων που υπάρχουν σε σενάρια.

Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί όταν ανοίγεις να διαβάσεις ένα σενάριο είναι όταν διαβάζεις τις λέξεις "δυναμική γυναίκα πρωταγωνίστρια" (strong female lead). Μου γυρνάνε τα μάτια και απευθείας είμαι εκτός. Βαριέμαι. - Emily Blunt. 

Και εξήγησε πως όταν γράφονται με αυτόν τον τρόπο οι γυναικείοι χαρακτήρες δεν έχουν σχεδόν καθόλου συναίσθημα: "Αυτοί οι ρόλοι γράφονται με έναν υπερβολικά στωικό τρόπο, όπου περνάς όλη την ώρα να φέρεσαι σκληρή και να λες σκληρά πράγματα."

Την 40χρονη ηθοποιό πρόσφατα την είδαμε στην εξαιρετική της ερμηνεία ως "Kitty" της σύζυγο του Ρόμπερτ Οπενχάιμερ του Cillian Murphy στην ταινία "Oppenheimer" του Christopher Nolan, η οποία πάει προς ολοταχώς για τα βραβεία Όσκαρ του 2024. 

Αυτή τη χρονιά δε θα δουλέψει, όπως δήλωσε στο Table for Two podcast, για να περάσει περισσότερο χρόνο με τα παιδιά της που έχει με τον σύζυγό της, John Krasinski: "Αυτή τη χρονιά δε θα δουλέψω. Δούλεψα πάρα πολύ την περασμένη χρονιά και το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 9 ετών, οπότε φτάσαμε στο τελευταίο του μονοψήφιο έτος. Νιώθω ότι υπάρχουν διάφορες σημαντικές στιγμές στις ζωές τους που είναι πάρα πολύ σημαντικά σε αυτή τη μικρή ηλικία...Και απλά νιώθω ότι πρέπει να είμαι εκεί για αυτά για ένα σημαντικό διάστημα. Απλά το ένιωσα στα κόκκαλά μου."