Burt Young: Έφυγε από τη ζωή ο “Πόλι“ των ταινιών Rocky

Σε ηλικία 83 ετών
19 Οκτωβρίου 2023 09:16
Burt Young: Έφυγε από τη ζωή ο “Πόλι“ των ταινιών Rocky

Ο ηθοποιός Burt Young (Μπέρτ Γιανγκ), γνωστός για τον ρόλο του στις ταινίες "Rocky", έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών. Τον θάνατό του επιβεβαίωσε η κόρη του Anne Morea Steingieser την Τετάρτη στους New York Times. 

Ο Young  υποδύθηκε τον θρυλικό ρόλο του "Πόλι" (Paulie Pennino), του αλκοολικού χασάπη φίλου του Rocky Balboa του Sylvester Stallone στο πρώτο "Rocky" του 1976 χωρίς καν να περάσει από οντισιόν, όπως αποκάλυψε αργότερα. "Ήμουν ο μοναδικός ηθοποιός που δεν πέρασε από οντισιόν στο Rocky. Και πήρα περισσότερο χρήματα για αυτό." είπε πριν από χρόνια σε συνέντευξή του. Αυτός ο ρόλος που έγραψε ο Σιλβέστερ Σταλλόνε για χάρη του, έμελλε να εκτοξεύσει το άστρο του στο Χόλιγουντ και να του χαρίσει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου.

Τον "Πόλι" υποδύθηκε άλλες πέντε φορές στην καριέρα του, μέχρι την ταινία "Rocky Balboa" του 2006. Στο σύμπαν των Ρόκι ταινιών ο χαρακτήρας του πέθανε το 2012, επομένως δεν συμμετείχε ενεργά στο "Creed" του 2015. 

Στην καριέρα του έγινε γνωστός σαν ένας καρατερίστας ηθοποιός παίζοντας ιταλοαμερικανούς χαρακτήρες. Άλλες συμμετοχές του σε ταινίες ήταν στις "Chinatown", The Pope of Greenwich Village και το Once Upon A Time in America του Sergio Leone. Στην τηλεόραση σημείωσε πολλές guest εμφανίσεις MAS*H, Walker, Texas Raner, The Outer Limits, Tales from the Crypt, Columbo, The Sopranos, The Rockford Files, Baretta και Law & Order, ενώ μια από τις τελευταίες τηλεοπτικές του εμφανίσεις ήταν στη σειρά "Russian Doll" του Netflix. 

Το "αντίο" του Σιλβέστερ Σταλόνε

Ο Σταλόνε με τον οποίο έπαιξαν μαζί όλες αυτές τις δεκαετίες στο franchise του "Rocky" αποχαιρέτησε τον φίλο και συνεργάτη του μέσα από το Instagram, με μια συγκινητική ανάρτηση συνοδευόμενη από μια φωτογραφία από τα γυρίσματα του πρώτου "Rocky". «Στον καλό μου φίλο Burt Young. Ήσουν ένας απίστευτος άνθρωπος και καλλιτέχνης, θα λείψεις πολύ σε μένα και στον κόσμο», έγραψε χαρακτηριστικά στη νανάρτησή του. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sly Stallone (@officialslystallone)