Ο σκηνοθέτης των Hunger Games μετάνιωσε που έκανε δύο ταινίες το Mockingjay

Όλα όσα δήλωσε ο Francis Lawrence
17 Οκτωβρίου 2023 13:37
Ο σκηνοθέτης των Hunger Games μετάνιωσε που έκανε δύο ταινίες το Mockingjay

Το The Hunger Games franchise γνώρισε τεράστια εμπορική επιτυχία στο box office με έσοδα που έχουν ξεπεράσει τα 2.9 δισεκατομμύρια δολάρια με τέσσερις ταινίες. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες ταινίες  ονόματι The Hunger Games: Mockingjay – Part 1 και Part 2 κατάφεραν να γεμίσουν τα ταμεία της Lionsgate με 1.4 δις. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο σκηνοθέτης μετάνιωσε που χώρισε το Mockingjay σε δύο μέρη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Francis Lawrence, ο οποίος σκηνοθέτησε τα Hunger Games: Mockingjay, μίλησε στο περιοδικό People και είπε μεταξύ άλλων ότι εάν του δινόταν η ευκαιρία να ξανακάνει αυτές τις ταινίες, δε θα τις χώριζε σε Part 1 και Part 2. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος, το έχει μετανιώσει που το έκανε.

Το μετανιώνω τελείως. Όντως… Δεν είμαι σίγουρος ότι το κάνουν όλοι, αλλά εγώ ναι. Το μετάνιωσα.

Ο Lawrence είπε επίσης ότι εκείνος και η ομάδα του είχαν συμφωνήσει τότε να χωρίσουν το Mockingjay σε δύο μέρη και να έχουν διαφορά 1 χρόνο από την κυκλοφορία τους. Βέβαια, να σας υπενθυμίσουμε ότι το Hunger Games δεν είναι το μόνο franchise που χώρισε το φινάλε του σε δύο ταινίες. Αυτό το είχαμε δει στο παρελθόν και με το Harry Potter και συγκεκριμένα με τα Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 και Part 2.

Επίσης, το ίδιο είχε συμβεί και με το επίσης επιτυχημένο franchise, Twilight, αφού η τελευταία ταινία Twilight: Breaking Dawn χωρίστηκε σε δύο μέρη.

Ο Lawrence έκλεισε τις δηλώσεις του λέγοντας ότι από την άλλη μεριά, ήταν ωραίο που χωρίστηκαν οι ταινίες, καθώς μπόρεσε να προσθέσει περισσότερα πράγματα από τα βιβλία, για μια πιο ακριβή προσαρμογή.

Βάλαμε περισσότερα πράγματα μέσα στις ταινίες από το βιβλίο, από οποιαδήποτε άλλη ταινία που κάναμε, επειδή και οι δύο μαζί έφταναν τις 4 ώρες.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι η Lionsgate ετοιμάζει τους νέους Αγώνες Πείνας με το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes. Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, το The Ballad of Songbirds & Snakes είναι μία spin-off ταινία από την κεντρική σειρά που γνωρίζετε με την Katniss της Jennifer Lawrence και θέλει να σας γυρίσει πολλές δεκαετίες πριν, πιο συγκεκριμένα 64 ολόκληρα χρόνια πίσω.

Το The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους στις 17 Νοεμβρίου.