“Βλέπετε τηλεόραση για 5 ώρες” - Ο Martin Scorsese για τη διάρκεια του Killers of the Flower Moon

Ο δημιουργός μίλησε για ακόμη μια φορά για τη διάρκεια της νέας του ταινίας
09 Οκτωβρίου 2023 12:39
“Βλέπετε τηλεόραση για 5 ώρες” - Ο Martin Scorsese για τη διάρκεια του Killers of the Flower Moon

Μέσα στον Οκτώβριο θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους η ολοκαίνουργια ταινία του Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon. Πρόκειται για μία τεράστια παραγωγή που θα διαρκεί πάνω από 3 ώρες και έχει πρωταγωνιστές τους Leonardo DiCaprio, Robert De Niro και Lily Gladstone.

Τώρα, ο δημιουργός έδωσε τη δική του απάντηση σε εκείνους που λένε ότι η διάρκεια της ταινίας του είναι πολύ μεγάλη. Αναλυτικότερα, ο Scorsese ήταν καλεσμένος στο Hindustantimes, όπου μίλησε και για τη διάρκεια του “Killers”, το οποίο διαρκεί σχεδόν 3 ώρες και 30 λεπτά.

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον σκηνοθέτη για το πώς νιώθει που η ταινία του θα παίξει πρώτα στον κινηματογράφο και αργότερα στο Apple TV+, ενώ συνέχισε λέγοντας εάν το “Killers” είναι φτιαγμένο για να το δει κάποιος σε μία μικρή οθόνη.

Όσον αφορά το Killers of the Flower Moon, είναι μια ταινία που πρέπει να την δείτε στη μεγάλη οθόνη. Σκοπεύαμε να κάνουμε ένα blockbuster; Όχι, φτιάξαμε μια ταινία που πρέπει να τη δείτε στο σινεμά. Η ταινία θα μπορούσε να παίξει απευθείας και στη μικρή οθόνη, αλλά για να βυθιστείτε σε αυτήν πραγματικά, θα πρέπει να αφιερώσετε χρόνο.

Ο κόσμος λέει ότι είναι 3 ώρες, αλλά ελάτε τώρα… μπορείς να καθίσεις μπροστά στην τηλεόραση και να δεις κάτι για 5 ώρες. Επίσης, είναι πολύς κόσμος που βλέπει 3.5 ώρες θέατρο. Υπάρχουν πραγματικοί ηθοποιοί στη σκηνή, δεν μπορείς να σηκωθείς και να φύγεις. Δείχνεις σεβασμό. Δώσε λίγο σεβασμό στον κινηματογράφο.

Λίγα λόγια για το Killers of the Flower Moon

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Leonardo DiCaprio (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) ως Ernest Burkhart, ένας κάτοικος της Οκλαχόμα που παντρεύεται τη Mollie Kyle (Λίλι Γκλάντστοουν - Lily Gladstone), μια ιθαγενής γυναίκα που έχει κληρονομήσει μια τεράστια περιουσία πετρελαίου. Ο Robert De Niro (Ρόμπερτ Ντε Νίρο) υποδύεται τον θείο του Ernest, William Hale, έναν κτηνοτρόφο που εμπλέκεται στη συνωμοσία για την κλοπή της γης και του πλούτου των Osage. Τέλος, ο Jesse Plemons (Τζέσι Πλέμονς) υποδύεται έναν πρώην Texas Ranger, ο οποίος αποστέλλεται από τον J. Edgar Hoover για να ερευνήσει την υπόθεση για λογαριασμό του νεοσύστατου FBI

Παίζουν επίσης οι: Tantoo Cardinal, John Lithgow, Cara Jade Myers, Brendan Fraser, Jillian Dion, Janae Collins, William Belleau, Jason Isbell, Louis Cancelmi, Scott Shepherd, Pat Healy. Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν ο Scorsese, ο Eric Roth, ο οποίος κέρδισε Όσκαρ για το σενάριο του "Forrest Gump", μαζί με τον συγγραφέα David Grann.

Killers of the Flower Moon: Δείτε μια ολόκληρη σκηνή με τους Leonardo DiCaprio και Lilly Gladstone

Το 'Killers of the Flower Moon' είναι η πρώτη ταινία του Scorsese μετά το 'The Irishman', το οποίο ήταν υποψήφιο για 10 Όσκαρ το 2020. Είναι επίσης η έκτη συνεργασία του με τον Leonardo DiCaprio και η δέκατη με τον Robert De Niro. Στον τομέα της φωτογραφίας ο Σκορσέζε συνεργάζεται για ακόμη μια φορά με τον Rodrigo Prietto ύστερα από τις ταινίες "Silence" (2016) και "The Irishman" (2019).

Το Killers of the Flower Moon (Οι Δολοφόνοι του Ανθισμένου Φεγγαριού) αναμένεται να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 19 Οκτωβρίου, ενώ αργότερα θα παίξει και μέσω streaming στο Apple TV+.