Οι ταινίες της Pixar θα αλλάξουν - Νέα κατεύθυνση εξαγγέλλει ο Pete Docter

Σημείο καμπής το Elemental
08 Οκτωβρίου 2023 23:51
Οι ταινίες της Pixar θα αλλάξουν - Νέα κατεύθυνση εξαγγέλλει ο Pete Docter

Το "Elemental" φαίνεται πως θα είναι η ταινία-σημείο καμπής της Pixar καθώς μαζί με την αποτυχία του "Lightyear" που κουβαλάει από το περσινό καλοκαίρι, το θρυλικό στούντιο κινουμένων σχεδίων πρέπει να προβεί σε αλλαγές. 

Και αυτές τις αλλαγές διαμήνυσε ότι θα έρθουν ο επικεφαλής του δημιουργικού της Pixar (Chief Creative Officer), Pete Docter, o οποίος σε συνέντευξή του στους The New York Times μίλησε για την κατεύθυνση που θα πάρει η Pixar, αλλά και το γεγονός πως εντός της πρέπει να αναθεωρήσουν τι είδους ταινίες θέλουν να βγάζουν. 

Στα όσα είπε, έφερε ως παράδειγμα το Toy Story σαν μια ταινία που γεννήθηκε από "ιδέες που όλοι κουβαλούσαμε ως παιδιά" και το Elemental ήταν μια αλλαγή κατεύθυνσης. Έτσι ο σκηνοθέτης των "Up", "Inside Out" και "Monster Inc", εξηγεί πως η Pixar πρέπει να αναθεωρήσει και να βρει ξανά τη φόρμα της. 

"Πάντα ένιωθα ότι το 'Elemental' θα μιλούσε σε πολλούς ανθρώπους και είμαι πολύ χαρούμενος που το έκανε. Αλλά ρίξαμε επίσης μια άλλη ματιά στα έργα που δουλεύουμε τώρα. Ποια είναι τα είδη των ταινιών που θέλουμε να κάνουμε; Πραγματικά πιστεύω ότι θέλω να επικεντρωθούμε ξανά σε αυτό που μας επέτρεψε να μιλήσουμε στο κοινό εξαρχής".

Να αναφέρουμε ότι στα σκαριά τα επόμενα χρόνια η Pixar θα κυκλοφορήσει το Toy Story 5, το Inside Out 2, το "Elio" και τρεις ακόμη ατιτλοφόρητες ταινίες για τα 2025 και 2026.

Για την ιστορία η ταινία "Στο Στοιχείο τους" κατάφερε να αποσπάσει τελικά σχεδόν $500 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως στο box office και να θεωρηθεί "sleeper hit" κατά πολλούς. Η ταινία είναι επίσης διαθέσιμη στον κατάλογο του Disney Plus.