Το budget του The Marvels είναι ένα από τα ακριβότερα στην ιστορία του MCU

Βαρύς ο λογαριασμός για το sequel της Captain Marvel
21 Σεπτεμβρίου 2023 14:31
Το budget του The Marvels είναι ένα από τα ακριβότερα στην ιστορία του MCU

Αν και αρχικά υπήρξαν αντικρουόμενες πληροφορίες για το πόσο κόστισε το The Marvels, το ρεπορτάζ του Forbes ξεκαθάρισε το τοπίο. Φαίνεται πως το sequel της Captain Marvel, με τις Brie Larson, Iman Vellani (Ms. Marvel) και Teyonah Paris (Monica Rambeau) κόστισε αρκετά ίσως από ότι θα περίμενε η Marvel Studios

Το Forbes αναφέρει ότι το κόστος παραγωγής του The Marvels ανέρχεται στα 274.8 εκατομμύρια δολάρια εκ των οποίων τα $55 εκατομμύρια πριμοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση της Μ. Βρετανίας λόγω του ότι ένα μέρος της γυρίστηκε εκεί. Επομένως το συνολικό κόστος για τη Disney ανέρχεται γύρω στα $220 εκατομμύρια. Σε συνέντευξή της η σκηνοθέτης Nia DaCosta είχε αναφέρει στο Vanity Fair ότι η ταινία της είχε budget ύψους $130 εκατομμυρίων, κάτι που πιθανότατα να ισχύει και το συνολικό ποσό που αναφέρθηκε να είναι το μετά-μάρκετινγκ κόστος της. 

Ωστόσο, όπως και και να έχει, το The Marvels αποτελεί μια από τις 5 ακριβότερες παραγωγές του MCU, ακριβώς κάτι από το Infinity War και πάνω από τα πρόσφατα "Thor: Love and Thunder" και Guardians of the Galaxy Vol 3":

  1. Avengers: Endgame - $400 εκατ.
  2. Avengers: Age of Ultron - $365 εκατ.
  3. Avengers: Infinity War - $300 εκατ.
  4. The Marvels - $274.8 εκατ.
  5. Thor: Love and ThunderGuardians of the Galaxy Vol. 3, Captain America: Civil War - $250 εκατ.

Τα υπόλοιπα μέλη του cast της ταινίας The Marvels είναι οι: Park Seo-joon (Parasite), Saagar Shaikh, Zenoiba Shroff και Mohan Kapur από τη σειρά "Ms. Marvel", καθώς και η Zawe Ashton σε ρόλο μιας άγνωστης μέχρι στιγμής villain. Επίσης, η "γάτα" ονόματι Goose, δηλαδή το πλάσμα Flerken από το Captain Marvel κάνει την επιστροφή του. Τη σκηνοθεσία του sequel έχει αναλάβει η Nia DaCosta (Candyman 2021), ενώ το σενάριο έχει γράψει μαζί με τους Megan McDonnell, Elissa Karasik και Zeb Wells.

Αποτελεί επίσης την 3η κατά σειρά ταινία του Phase 5 του MCU, που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο με το Ant-Man and the Wasp: Quantumania και συνεχίστηκε με το Guardians of the Galaxy Vol. 3

Η σύνοψη της ταινίας αναφέρει: "Η Carol Danvers ή αλλιώς Captain Marvel έχει πλέον ανακτήσει την ταυτότητά της από τους τυραννικούς Kree και έχει πάρει εκδίκηση από την Supreme Intelligence. Όμως οι απρόβλεπτες συνέπειες οδηγούν την Κάρολ να επωμιστεί το βάρος ενός αποσταθεροποιημένου σύμπαντος. Όταν τα καθήκοντά της την στέλνουν σε μια ανώμαλη σκουληκότρυπα που συνδέεται με έναν επαναστάτη των Kree, οι δυνάμεις της μπλέκονται με αυτές της σούπερ φαν Καμάλα Καν από το Jersey City, γνωστής και ως Ms Marvel, και της αποξενωμένης ανιψιάς της Carol, που τώρα είναι αστροναύτης της S.A.B.E.R. Captain Monica Rambeau. Όλοι μαζί, αυτή η απίθανη τριάδα πρέπει να συνεργαστεί και να μάθει να δουλεύει συντονισμένα για να σώσει το σύμπαν ως "The Marvels".

Το The Marvels αναμένεται να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 10 Νοεμβρίου του 2023.