Oppenheimer: Έσπασε κι άλλο φράγμα στο box office σημειώνοντας νέο ρεκόρ η ταινία του Nolan

Ο Christopher Nolan μπαίνει σε ένα κλειστό κλαμπ σκηνοθετών
16 Σεπτεμβρίου 2023 15:07
Oppenheimer: Έσπασε κι άλλο φράγμα στο box office σημειώνοντας νέο ρεκόρ η ταινία του Nolan

Η επιτυχία του Oppenheimer σφραγίζεται πλέον σφιχτά όχι μόνο από τις εξαιρετικές κριτικές που έλαβε αλλά και από την αποδοχή του κοινού που διέλυσε τα ταμεία για να την παρακολουθήσει στις σκοτεινές αίθουσες. 

Πλέον κατάφερε να σπάσει και το φράγμα των $900 εκατομμυρίων στο παγκόσμιο box office, σηματοδοτώντας ένα ορόσημο στην φιλμογραφία του σκηνοθέτη Christopher Nolan. Χάρη σε αυτό το ορόσημο μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ σκηνοθετών που έχουν φέρει δισεκατομμύρια στο box office, διότι συγκαταλέγεται πλέον ως ο 3ος πιο επιτυχημένος από άποψης εισπράξεων σκηνοθέτης στο αμερικάνικο box office. Μαζί του βρίσκονται άλλοι δύο τιτάνες του σινεμά, οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Τζέιμς Κάμερον. 

Αυτό το κατάφερε με τις εισπράξεις του Oppenheimer ($316,539,115), καθώς και των The Dark Knight ($533,720,947), The Dark Knight Rises ($448,139,099), Inception ($292,576,195), Batman Begins ($205,343,774). Βρίσκεται πολύ κοντά επίσης στο να γίνει η πιο επιτυχημένη εμπορικά βιογραφική ταινία όλων των εποχών, καθώς είναι μια ανάσα από το να ξεπεράσει τα $910.8 εκατομμύρια δολάρια της ταινίας "Bohemian Rhapsody". 

Έχοντας ξεπεράσει πλέον τα $900 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις παγκοσμίως, η νέα βιογραφική ταινία σκηνοθεσίας Christopher Nolan, και είναι η 3η πιο επιτυχημένη ταινία της φιλμογραφίας του ξεπερνώντας το "Inception" ($837 εκατ.) αλλά όχι τα The Dark Knight και The Dark Knight Rises. Ο Nolan αναδείχθηκε κιόλας ως ο καλύτερος σκηνοθέτης των τελευταίων 25 ετών

Ακόμη, κατάφερε να μπει σε ένα ακόμη Top 5 άκρως επιτυχημένων ταινιών. Όντας μια R-rated (ακατάλληλη για ανηλίκους) ταινία συγκαταλέγεται πλέον και ως μια από τις πέντε πιο επιτυχημένες εμπορικά ταινίες αυτής της ηλικιακής ταξινόμησης

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.