Beetlejuice 2: Σταμάτησαν τα γυρίσματα κυριολεκτικά μια ανάσα πριν ολοκληρωθούν

Τι αποκάλυψε ο Tim Burton για την παραγωγή του sequel του Σκαθαροζούμη
11 Σεπτεμβρίου 2023 19:06
Beetlejuice 2: Σταμάτησαν τα γυρίσματα κυριολεκτικά μια ανάσα πριν ολοκληρωθούν

Νέες πληροφορίες για την πρόοδο της παραγωγής του Beetlejuice 2 αποκάλυψε ο σκηνοθέτης Tim Burton, στο πλαίσιο μιας πρόσφατης συνέντευξής του στην The Independent

Όπως δήλωσε ο Burton, τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου sequel του Beetlejuice ήταν μια ανάσα πριν ολοκληρωθούν όταν η SAG-AFTRA ξεκίνησε τις απεργιακές κινητοποιήσεις και σταμάτησε την παραγωγή μέχρι νεοτέρας, την ώρα που το πλατό βρισκόταν στο Λονδίνο από τον περασμένο Μάιο.

"Νιώθουμε ευγνώμονες που γυρίσαμε όσα γυρίσαμε. Κυριολεκτικά είχε μείνει μιάμιση μέρα γυρισμάτων. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε. Είναι κατά 99% ολοκληρωμένη." δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τιμ Μπάρτον για τη συνέχεια του "Σκαθαροζούμη" που θα επιστρέψει τόσο η Winona Ryder, η Catherine O'Hara όσο και ο Michael Keaton στον ομώνυμο ρόλο, ενώ η Jenna Ortega (Τζένα Ορτέγκα) που λατρεύτηκε από τη σειρά Wednesday, θα υποδύεται την κόρη της Ryder. 

Αναφέρθηκε βέβαια και στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε τα γυρίσματα του νέου Σκαθαροζούμη: "Στο Beetlejuice 2 πραγματικά απόλαυσα την εμπειρία. Προσπάθησα να βγάλω πολλά από τα περιττά και να την κάνω με τα απολύτως βασικά, δηλαδή το να δουλεύω με καλά άτομα, ηθοποιούς και μαριονέτες. Ήταν σα να επιστρέφω στους λόγους που μου άρεσε να κάνω ταινίες"

Ο Tim Burton θα είναι ο σκηνοθέτης, σε ένα σενάριο που έχουν αναλάβει οι Alfred Gough και Miles Milar, οι οποίοι δούλεψαν μαζί με τον Burton στη σειρά Wednesday. Όσον αφορά το soundtrack, για άλλη μια φορά θα το γράφει ο Danny Elfman.

Πρόσφατα μάθαμε ότι και η Monica Bellucci (Μόνικα Μπελούτσι) θα βρίσκεται στο cast της ταινίας και θα υποδυθεί τη σύζυγο του Σκαθαροζούμη του Michael Keaton. Ο Justin Theroux θα εμφανιστεί στην ταινία, αλλά δεν έχει αποκαλυφθεί ο ρόλος που θα παίξει, ενώ και η Catherine O'Hara επιστρέψει. To Beetlejuice 2 συζητιέται μεταξύ των δημιουργών εδώ και σχεδόν 10 χρόνια και επισημοποιήθηκε ότι θα είναι κανονική συνέχεια που θα λαμβάνει χώρα σχεδόν 30 χρόνια μετά το πρωτότυπο φιλμ του Burton.

Το Beetlejuice επικεντρώθηκε στους Charles (Jeffrey Jones), Delia (Catherine O'Hara) και Lydia Deetz (Ryder), οι οποίοι κατοικούν σε ένα σπίτι που προηγουμένως έμεναν οι Maitlands (Alec Baldwin και Geena Davis). Οι Maitlands πέθαναν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, αλλά οι στοιχειωμένοι εαυτοί τους ήθελαν να ξανακατοικήσουν στο πρώην σπίτι τους, προσλαμβάνοντας τον Beetlejuice (Keaton), έναν "βιο-εξορκιστή", για να τρομάξει τους Deetzes.

Το Beetlejuice 2 θα παίξει στους κινηματογράφους στις 6 Σεπτεμβρίου του 2024.