Πέθανε ο Steve Harwell, τραγουδιστής των Smash Mouth

Σε ηλικία 56 ετών έφυγε από τη ζωή έχοντας ερμηνεύσει πασίγνωστες επιτυχίες
04 Σεπτεμβρίου 2023 18:55
Πέθανε ο Steve Harwell, τραγουδιστής των Smash Mouth

O Steve Harwell (Στιβ Χάργουελ), συνιδρυτής και πρώην τραγουδιστής του ροκ συγκροτήματος, Smash Mouth, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών.

Τα αίτια του θανάτου του δεν ανακοινωθήκαν ακόμη, ωστόσο τον τελευταίο καιρό δεχόταν ιατρική περίθαλψη κατ'οίκον λόγω του ότι είχε διαγωνιστεί με ηπατική ανεπάρκεια. Ο μάνατζέρ του, Robert Hayes, πριν μερικά 24ωρα είχε διαμηνύσει ότι η κατάσταση της υγείας του δεν ενέπνεε αισιοδοξία.

"Αν και ο Steve είναι ακόμα εδώ μαζί μας, δυστυχώς θα είναι μόνο για λίγο καιρό" είχε δηλώσει ο Hayes. Τον τελευταίο χρόνο ο Harwell αντιμετώπιζε σοβαρές επιπλοκές με την υγεία του. Το 2016 μάλιστα είχε καταρρεύσει κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας. Η μπάντα είχε αναγκαστεί να αναβάλλει αρκετές εμφανίσεις του πέρυσι καθώς είχε νοσηλευτεί με αναπνευστικά προβλήματα. 

Τελικά, ο Harwell κατέληξε πριν από λίγη ώρα όπως ανακοίνωσε ο μάνατζερ του, στο Rolling Stone, προσθέτοντας ότι "Ήταν περιτριγυρισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του." Στην ανακοίνωση του συγκροτήματος που εκδόθηκε έγραψε τα εξής: 

"Ο Steve έχει αποσυρθεί από τους Smash Mouth εδώ και δύο χρόνια και το συγκρότημα συνεχίζει να περιοδεύει με τον νέο τραγουδιστή Zach Goode", δήλωσε ο Hayes. " Ωστόσο, η κληρονομιά του Steve θα συνεχίσει να ζει μέσα από τη μουσική. Με τον Steve, οι Smash Mouth πούλησαν πάνω από 10 εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως και βρέθηκαν στην κορυφή των charts με δύο #1 hit singles, πέντε Top 40 singles, τρία Hot 100 singles, τέσσερα Billboard 200 albums και μια υποψηφιότητα για Grammy, για να μην αναφέρουμε τις εκατοντάδες τοποθετήσεις σε ταινίες και τηλεοπτικές σειρές και φυσικά τις μουσικές συμμετοχές τους στο Shrek".

Ο Harwell μαζί με τον φίλο του και ντράμερ Kevin Coleman, τον κιθαρίστα Greg Camp και τον μπασίστα Paul Delisle ίδρυσαν το 1994 τους Smash Mouth. Από το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο "Fush Yu Mang" του 1997 έμελλε να σημειώσει τεράστια επιτυχία με το κομμάτι "Walkin' on the Sun" που μέχρι και σήμερα παίζεται παντού. 

Ακόμη πιο γνωστοί στο ευρύ κοινό έγιναν με το κομμάτι "All Star" που ακούστηκε στο soundtrack της ταινίας "Shrek", κάτι που τους έκανε και τριπλά πλατινένιους, ενώ και η διασκευή του "I'm a Believer" των Monkees' έπαιξε επίσης στην ταινία Σρεκ του 2001 και είναι αναμφίβολα η πιο γνωστή βερσιόν του κομματιού.

Το "All Star" ξανα ακούστηκε στην spinoff ταινία του Shrek franchise, το "Puss in Boots: The Last Wish" του 2022.