The Dark Knight Trilogy: Επιστρέφει στις αίθουσες ανήμερα της “Batman Day“

Η πιο λατρεμένη Batman τριλογία δια χειρός Nolan θα προβληθεί ξανά
29 Αυγούστου 2023 23:22
The Dark Knight Trilogy: Επιστρέφει στις αίθουσες ανήμερα της “Batman Day“

Η πιο λατρεμένη τριλογία ταινιών του Batman θα επιστρέψει ξανά στις κινηματογραφικές. Φυσικά αναφερόμαστε στην The Dark Knight τριλογία του σκηνοθέτη Christopher Nolan με πρωταγωνιστή τον Christian Bale στον ρόλο του Bruce Wayne/Batman. 

Τουλάχιστον όσον αφορά τις ΗΠΑ μιας και εκεί μια αλυσίδα κινηματογράφων, η Showcase Cinemas θα προβάλλει ξανά την τριλογία των "Batman Begins", "The Dark Knight" και "The Dark Knight Rises" στη μεγάλη οθόνη -όπως τους αξίζει- για μία και μόνο μέρα. Συγκεκριμένα, αυτή θα γίνει στις 16 Σεπτεμβρίου που είναι η ημέρα του Batman ή αλλιώς "Batman Day". 

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε εάν οι εορτασμοί της Παγκόσμιας Ημέρας του Μπάτμαν θα επεκταθούν και στην Ελλάδα, καθώς ακόμη κάποια από τις γνωστές και μεγάλες αλυσίδες κινηματογράφων της χώρας δεν έχει προβεί σε κάποια σχετική ανακοίνωση.

Κατά πολλούς, η πιο αναγνωρισμένη και λατρεμένη εκ των τριών είναι το The Dark Knight, όπου ο Bale αντιμετώπισε τον Joker του Heath Ledger. O ταλαντούχος ηθοποιός δεν πρόλαβε να δει την επιτυχία της ταινίας και της ερμηνείας του, καθώς βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του από υπερβολική χρήση ναρκωτικών τον Ιανουάριο του 2008. Βραβεύτηκε όμως μετά θάνατον με το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου.  

Το καστ της ταινίας περιλαμβάνει ένα σωρό αστέρες όπως οι: Christian Bale, Michael Caine, Heath Ledger, Gary Oldman, Aaron Eckhart, Maggie Gyllenhaal, και Morgan Freeman.

Κατάφερε να είναι και μια τεράστια εισπρακτική επιτυχία αφού με budget της τάξης των $185 εκατομμυρίων, ο Σκοτεινός Ιππότης του Νόλαν έφερε λίγο πάνω από $1 δισεκατομμύριο στο box office. Αποτελεί μέχρι και σήμερα μια από τις αρτιότερες ταινίες όλων των εποχών και για πολλούς είναι η καλύτερη superhero ταινία στην ιστορία. 

Μερικά πού ενδιαφέροντα facts για το The Dark Knight θα βρείτε πατώντας εδώ