Το The Dark Knight κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια – Facts για την ταινία που λίγοι γνωρίζουν

Μία από τις καλύτερες Batman ταινίες σύμφωνα με τους fans
18 Ιουλίου 2023 14:03
Το The Dark Knight κυκλοφόρησε πριν από 15 χρόνια – Facts για την ταινία που λίγοι γνωρίζουν

Πριν από 15 χρόνια, σαν σήμερα, έκανε πρεμιέρα το sequel του Batman Begins στους κινηματογράφους! Ο λόγος γίνεται φυσικά για το The Dark Knight τη 2η ταινία από την τριλογία του Christopher Nolan με πρωταγωνιστή τον Christian Bale και τον αείμνηστο Heath Ledger. Για πολλούς, το The Dark Knight είναι αν όχι η καλύτερη, μέσα στις καλύτερες ταινίες Batman που έχουν κυκλοφορήσει ποτέ, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι κέρδισε και δύο βραβεία Όσκαρ.

Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε μερικά facts για την ταινία που ίσως δε γνωρίζατε και γιατί όχι, να σας «ψήσει» να την παρακολουθήσετε και πάλι. Άλλωστε, αυτόν τον καιρό όλη η τριλογία Batman παίζει ξανά στους κινηματογράφους σε remastered μορφή.

Σε Αμερική και άλλες περιοχές, το The Dark Knight έπαιξε στις 18 Ιουλίου του 2008, ενώ σε άλλες χώρες έκανε πρεμιέρα λίγες μέρες πριν ή μετά.

Η αστυνομία είχε λάβει κλήσεις από ανυποψίαστους πολίτες

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και πιο συγκεκριμένα μιας σκηνής δράσης στο Lake Street, το Αστυνομικό Τμήμα του Σικάγο είχε λάβει πάρα πολλές κλήσεις από ανυποψίαστους πολίτες που δήλωναν ότι η αστυνομία ενεπλάκη σε μία καταδίωξη ενός οχήματος μαύρου χρώματος και άγνωστης μάρκας. Φυσικά, ήταν το όχημα του Batman.

O Heath Ledger και ο Joker

Για να προετοιμαστεί κατάλληλα για το ρόλο του ως Joker, ο Heath Ledger έμεινε απομονωμένος σε ένα μοτέλ για περίπου έξι εβδομάδες, έτσι ώστε να εμβαθύνει περισσότερο στη ψυχολογία αυτού του χαρακτήρα, να βρει την κατάλληλη φωνή του και να κάνει τέλειο το εμβληματικό γέλιο του χαρακτήρα της DC.

Η πρώτη ταινία comics που τα πήγε τόσο καλά εμπορικά

Σύμφωνα με το IMDB, το The Dark Knight ήταν η πρώτη ταινία από comics που κατάφερε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο box office παγκοσμίως. Η ταινία είχε προϋπολογισμό τα 185 εκατομμύρια και κατάφερε να κερδίσει $1,006,234,167 δολάρια.

Η IMAX κάμερα που καταστράφηκε…

Κατά τη διάρκεια της σκηνής καταδίωξης με τον Joker και την ομάδα S.W.A.T., μία από τις 4 IMAX κάμερες που υπήρχαν τότε στον κόσμο, καταστράφηκε.

Η ταινία ήταν αφιερωμένη και σε έναν κασκαντέρ

Αν και το The Dark Knight ήταν αφιερωμένο στον θρυλικό Heath Ledger, ήταν και σε ένα ακόμη άτομο. Πρόκειται για έναν κασκαντέρ, τον Conway Wickliffe, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ένα δυστύχημα.

Το easter egg που λίγοι είχαν εντοπίσει

Περίπου στα πρώτα 13 λεπτά της ταινίας, εμφανίζεται στην οθόνη μία φωτογραφία από την κάμερα ασφαλείας του James Gordon που είχε παρθεί από την ληστεία της τράπεζας. Η φωτογραφία αυτή είχε την ημερομηνία "2008/07/18" που μεταφράζεται σε 18 Ιουλίου 2008, η οποία ήταν η επίσημη ημερομηνία πρεμιέρας της ταινίας στην Αμερική.

Η μουσική του Hans Zimmer

Ο θρυλικός μουσικοσυνθέτης της ταινίας, Hans Zimmer, χρησιμοποίησε παράξενες τεχνικές και μεθόδους για να γράψει τη μουσική. Μάλιστα, σε κάποιες ιδιαίτερες σκηνές με τον Joker, εκείνος έπαιζε πιάνο με ξυραφάκια, αλλά και κιθάρα με θραύσματα από μέταλλο, έτσι ώστε να βγει ένας πιο περίεργος ήχος.

Πολλά τα οχήματα και οι εκρήξεις

Σε αυτή την ταινία, 39 οχήματα δέχονται πυρά, τρακάρουν το ένα με το άλλο, ανατινάζονται ή μπλέκονται γενικώς σε κάποιου είδους βία.

Δεν υπήρχε Joker και Bruce Wayne

Στην ταινία, ο Joker και ο Batman μοιράζονται τις ίδιες σκηνές αρκετές φορές. Ωστόσο, ο Joker και o Bruce Wayne, δηλαδή ο Bale χωρίς τη στολή του, καμία.

Σα να μην υπάρχει το Batcave…

Το The Dark Knight είναι μοναδική ταινία Batman στην οποία δεν προβάλλεται το Wayne Manor, αλλά ούτε το Batcave. Το Manor παραδείγματος χάρη, υπάρχει κανονικά στο Batman Begins.