Dune Part 3: Ο Villeneuve θέλει να ολοκληρώσει την τριλογία με το “Dune: Messiah“

Θα ήταν όνειρο να τα καταφέρει όπως δηλώνει ο σκηνοθέτης του Dune
28 Αυγούστου 2023 17:59
Dune Part 3: Ο Villeneuve θέλει να ολοκληρώσει την τριλογία με το “Dune: Messiah“

Με το Dune: Part 2 να έχει πάρει μια αρκετών μηνών αναβολή από τον Νοέμβριο που αρχικά περιμέναμε το πολυαναμενόμενο sequel, ήδη δημιουργείται ντόρος για το εάν θα ολοκληρωθεί η τριλογία του σύμπαντος του Dune. 

Πάντως ο Denis Villeneuve ανοιχτά δηλώνει πως "θέλει" -και φυσικά μπορεί- να ολοκληρώσει την τριλογία της ιστορίας του Paul Atreides του Timothee Chalamet με ένα Dune 3 ή Dune Part 3 -αν θέλετε. Τις σχετικές αποκαλυπτικές δηλώσεις έκανε ο Villeneuve στο ειδικό αφιέρωμα του Empire για το Dune: Part 2, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ είπε ότι θα ήταν "όνειρο" το να κλείσει την τριλογία. Χαρακτηριστικά δήλωσε: 

"Εαν τα καταφέρω και κάνω την τριλογία, τότε θα ήταν όνειρο." 

Ο σκηνοθέτης αναφέρεται φυσικά στην ιστορία του βιβλίου "Dune: Messiah" που είναι το sequel του Dune που έγραψε ο Frank Herbert και αλλάζει εντελώς την οπτική για τον Paul Atreides. "Το Dune Messiah γράφτηκε ως αντίδραση στο γεγονός ότι ο κόσμος είχε εκλάβει τον Paul Atreides ως ήρωα. Κάτι που δεν ήθελα να κάνω. Η δική μου διασκευή του Dune είναι πιο κοντά στην ιδέα ότι πρόκειται για μια προειδοποίηση."

Τη δήλωση αυτή δεν την κάνει τυχαία και σε αυτό το χρονικό σημείο μιας και κάτι συζητιέται παρασκηνιακά με τις Warner Bros. και Legendary Pictures. "Θα πω μόνο ότι έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί πράγματα" είπε ο Villeneuve. Δηλώνει επίσης ξεκάθαρα ότι εφόσον κάνει το Dune: Messiah ως το "Part 3" της κινηματογραφικής ιστορίας του Dune, αυτό θα σημάνει παράλληλα και το τέλος της θητείας του στον πλανήτη του Arrakis. Γιατί όμως; Όπως δηλώνει ο ίδιος: "Μετά από αυτό το κεφάλαιο τα βιβλία γίνονται περισσότερο..εσωτεριστικά."

Λίγα λόγια για το Dune Part 2

Η σύνοψη λέει τα εξής: Το Dune: Part 2 θα εξερευνήσει το μυθικό ταξίδι του Paul Atreides, καθώς ενώνεται με την Chani (Zendaya) και τους Fremen ενώ θέλει να πάρει εκδίκηση από αυτούς που κατέστρεψαν την οικογένειά του. Ωστόσο θα πρέπει να επιλέξει την αγάπη ή την μοίρα, καθώς προσπαθεί να αποτρέψει ένα τρομερό μέλλον που μόνο αυτός μπορεί να προβλέψει.

Στο sequel θα δείτε και πάλι τους Timothee Chalamet ως Paul Atreides, Zendaya ως Chani, Rebecca Ferguson ως Lady Jessica, Josh Brolin ως Gurney Halleck, Dave Bautista ως Glossu 'Beast' Rabban, Charlotte Rampling ως Gaius Helen Mohiam και Javier Bardem ως Stilgar. Ωστόσο, θα έχουμε και πολλά νέα πρόσωπα, όπως τους Lea Seydoux ως Lady Margot, Christopher Walken ως Emperor Shaddam IV, Florence Pugh ως Princess Irulan και Austin Butler ως Feyd-Rautha.

Για την ιστορία το Dune με 10 υποψηφιότητες απέσπασε έξι βραβεία Όσκαρ στην φετινή Τελετή Απονομής, ενώ στο box office σημείωσε μεγάλη επιτυχία με πάνω από $400 εκατ. σε μια δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας.

Το Dune: Part 2 θα κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους, μετά και την αναβολή του στις 15 Μαρτίου του 2024.