Ο Ταραντίνο αποκαλύπτει τον καλύτερο χαρακτήρα που έγραψε ποτέ σε ταινία του

Δεν είναι ούτε από το Pulp Fiction ούτε από το Kill Bill
27 Αυγούστου 2023 21:28
Ο Ταραντίνο αποκαλύπτει τον καλύτερο χαρακτήρα που έγραψε ποτέ σε ταινία του

Η φιλμογραφία του Κουέντιν Ταραντίνο δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι μυθική με κάθεμιά από τις ταινίες του να είναι μοναδικές σε θεματολογία, εκτέλεση, γραφή και στιλ. Στις ταινίες του οι πρωταγωνιστές του ήταν πάντοτε πρωτότυποι και διέφεραν μεταξύ τους, ποιος να ξεχάσει άραγε την "Bride" στα Kill Bill Vol.1 και Vol.2, τον Django στο "Django Unchained", τον Jules Winnfield στο "Pulp Fiction" ή την Daisie Domergue στο "The Hateful Eight". 

Θα περίμενε κανείς ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που έχει γράψει να είναι σε αυτές τις πιο γνωστές ταινίες της φιλμογραφίας του, όμως η αλήθεια δεν είναι έτσι. Πριν από πολλά χρόνια ο Tarantino είχε μιλήσει για το ποιον χαρακτήρα θεωρεί ότι είναι ο καλύτερος που έγραψε ποτέ, πριν ακόμη βέβαια γυρίσει την προτελευταία ταινία του, το Once Upon A Time In Hollywood

Συγκεκριμένα, το 2016 στο πλαίσιο του Jerusalem Film Festival, ο διάσημος σκηνοθέτης μίλησε εφ'όλης της ύλης αλλά στο θέμα του καλύτερου χαρακτήρα που έγραψε ποτέ έμοιαζε να έχει κατασταλάξει για τα καλά. Όπως δήλωσε τότε χαρακτηριστικά: 

"Ο Landa είναι ο καλύτερος χαρακτήρας που έγραψε και πιθανότατα ο καλύτερος που θα γράψω ποτέ. Δεν το συνειδητοποίησα όταν έγραφα τον ρόλο αρχικά για τον Christoph Waltz, ότι ήταν μια γλωσσική διάνοια. Είναι πιθανότατα ο μοναδικός όλων των Ναζί στην ιστορία που μπορούσε να μιλήσει τέλεια τα Εβραϊκά." 

Μάλιστα αποκάλυψε τότε ότι ήταν έτοιμος να ακυρώσει την ταινία επειδή δεν μπορούσε να βρει τον κατάλληλο ηθοποιό. Όμως όταν βρήκε τον Christoph Waltz, το πρόβλημα λύθηκε και τα υπόλοιπα γράφτηκαν στην ιστορία. Ο Αυστριακής καταγωγής ηθοποιός με την εκπληκτική ερμηνεία του ως Hans Landa στο Inglorious Basterds (Άδοξοι Μπάσταρδοι) κατάφερε να αποσπάσει το Όσκαρ Β' Ανδρικού ρόλου το 2010. 

Απολαύστε μια χαρακτηριστική σκηνή από το Inglorious Basterds με την ερμηνεία του Christoph Waltz.