Oppenheimer: Γυρίστηκε με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς όπως αποκαλύπτει ο Cillian Murphy

O σταρ της ταινίας μιλάει για τους τρελούς ρυθμούς στο πλατό του Christopher Nolan
27 Αυγούστου 2023 14:51
Oppenheimer: Γυρίστηκε με απίστευτα γρήγορους ρυθμούς όπως αποκαλύπτει ο Cillian Murphy

Γίνεται αντιληπτό ότι ο Cillian Murphy με την ερμηνεία του ως Robert J. Oppenheimer στην ταινία "Oppenheimer" βάζει με δύναμη πλώρη για τα Oscars του 2024 και το αγαλματίδιο του Α' Ανδρικού ρόλου, ως ένα από τα μεγάλα φαβορί και δικαίως. 

Σε μια από τις συνεντεύξεις του στο πλαίσιο της κυκλοφορίας της ταινίας, η οποία εδώ και μερικές μέρες πλέον προβάλλεται και στην χώρα μας, μίλησε για τους "τρελούς" ρυθμούς με τους οποίους γυρίστηκε το Oppneheimer. Συγκεκριμένα, ο 47χρονος ιρλανδικής καταγωγής ηθοποιός είπε στο WTF podcast του Marc Maron ότι η ταινία γυρίστηκε σε χρόνο-ρεκόρ για το μέγεθος αυτής της παραγωγής. 

"Γυρίσαμε την ταινία απίστευτα γρήγορα. Ολοκληρώσαμε τα γυρίσματα μέσα σε 57 ημέρες. Οι ρυθμοί των γυρισμάτων ήταν τρελοί" - Cillian Murphy

Και για να έχετε μια ευρύτερη εικόνα των προηγούμενων blockbuster παραγωγών του Nolan, για παράδειγμα το "Dunkirk" (Δουνκέρκη) γυρίστηκε μέσα σε 68 ημέρες, ενώ το "Tenet" του 2020 γυρίστηκε μέσα σε 96 ημέρες. Ωστόσο, παρά τους τρελούς ρυθμούς ο Murphy, που για πρώτη φορά είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής σε ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν με τον οποίο συνεργάζονται εδώ και 20 χρόνια, επαίνεσε τον σκηνοθέτη για την προσέγγισή του και τη δουλειά του στο πλατό. 

"Τα σκηνικά είναι τεράστια, αλλά είναι σαν να συμμετέχεις σε μια ανεξάρτητη ταινία. Υπάρχει μόνο ο Κρις και ο οπερατέρ -με μία κάμερα πάντα, εκτός αν υπάρχει κάποιο πολύ μεγάλο, τεράστιο σκηνικό- και ο οπερατέρ και αυτό είναι όλο. Δεν υπάρχει κανένα video village, δεν υπάρχουν μόνιτορ, τίποτα. Είναι ένας πολύ αναλογικός κινηματογραφιστής". είπε χαρακτηριστικά. 

Η περίληψη της ταινίας αναφέρει: "Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Κρίστοφερ Νόλαν, το Οπενχάιμερ είναι ένα επικό θρίλερ που σπρώχνει το κοινό στο παράδοξο του αινιγματικού ανθρώπου που πρέπει να ρισκάρει να καταστρέψει τον κόσμο για να τον σώσει."

Το εκπληκτικό και all-star cast του Oppenheimer περιλαμβάνει ονόματα όπως: Cillian Murphy, Emily Blunt, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Matt Damon, Rami Malek, Benny Safdie, Josh Hartnett, Gary Oldman, Dane DeHaan, Jack Quaid, Gustaf Skarsgard, Matthew Modine. Το cast συμπληρώνουν κι άλλα ηχηρά ονόματα όπως οι: Dylan Arnold, David Krumholtz, Alden Ehrenreich, David Dastmalchian, Olli Haaskivi, Jason Clarke, James D’Arcy, Michael Angarano, Guy Burnet, Danny Deferrari, Matthias Schweighöfer, Harrison Gilbertson, Emma Dumont και Devon Bostick.

Το Oppenheimer προβάλλεται ήδη στους ελληνικούς κινηματογράφους.